Geen objecten gevonden

Delftse studenten delen taartjes uit aan buurtbewoners

05-10-2021

Studenten in Delft deelden tijdens burendag taartjes uit aan bewoners in de buurt. Elf studentenhuizen deden op die manier mee aan burendag afgelopen weekend. En dat leidde tot leuke kennismakingen met de buren.

Bewoners in de binnenstad zijn niet altijd onverdeeld blij met de vele studenten die daar wonen. Maar soms helpt het al om elkaar een beetje beter te leren kennen. Elf studentenhuizen en -complexen in en rond de binnenstad zetten zich daar tijdens burendag voor in. Ze brachten taartjes bij bewoners in de buurt langs, die zich blij verrast toonden. Of, zoals sommige studentenhuizen deden: ze nodigden buurtbewoners in huis uit voor koffie en een taartje. Aan de Oudraadtweg en de Jacoba van Beierenlaan kregen de bezoekers bovendien een rondleiding over de verdieping. Ook het studentenhuis aan de Goeman Borgesiustraat nodigde de buurtbewoners uit. Daar kwamen er veertig (!) op bezoek. De koffievisite was een dusdanig succes dat werd afgesproken dat er een vervolg komt: een buurtbarbecue.

Bakkerij Roodenrijs had het er ook bijzonder druk mee: er moesten zaterdagochtend vroeg zestig hazelnootschuimtaarten worden bezorgd bij de studentenhuizen.

 

Deel deze pagina