Geen objecten gevonden

Campus Uilenstede genomineerd voor beste openbare ruimte van NL

14-06-2018

Centraal bij de Award staan ‘gezondheid’, 'beweegvriendelijkheid' en ‘toegankelijkheid’.

De jury van de Award Beste Openbare Ruimte 2018 heeft de drie genomineerden bekendgemaakt: Boulevard van Schagen (Domburg), Campus Uilenstede (Amstelveen), Binnenrotte (Rotterdam). Centraal bij de Award staan ‘gezondheid’, 'beweegvriendelijkheid' en ‘toegankelijkheid’. De Award wordt uitgereikt tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte, op 21 juni in Breda.

De jury stelt dat, naast de gangbare eisen, een gezonde openbare ruimte gebruikers dient uit te dagen tot gezond gedrag, bewegen, ontmoeten, contact, natuurbeleving. Daarbij gaat het om een ruimte die toegankelijk, barrièrevrij is en de jury zal hier nog nader aandacht voor vragen. Op basis van deze criteria werden drie genomineerden gekozen uit veertien inzendingen.

De buitenruimte van Studentencampus Uilenstede nodigt sinds de renovatie uit tot sporten, fietsen, hardlopen en verblijven en is onder meer voorzien van diverse multifunctionele straatmeubels.

De drie genomineerden pitchen op 21 juni tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) en de jury bepaalt vervolgens samen met het publiek wie de winnaar is.

Kijk hier en ook hier voor meer informatie

Deel deze pagina