Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Burgemeester Amstelveen bezoekt Campus Uilenstede

Leestijd: 2 min

In het kader van zijn kennismaking met Amstelveen bezocht burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen op 4 december Campus Uilenstede.

 

De burgemeester sprak daar Heleen de Vreese (Voorzitter Raad van Bestuur), Christine Willems en Marja Weverling van DUWO en Erna Klein Ikkink en Frans Snijders van de Vrije Universiteit over de ontwikkelingen op en rond de campus. De ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderwijs, de internationalisering en de noodzaak van meer betaalbare huisvesting voor een groeiend aantal studenten kwamen hierbij aan bod. Daarna kreeg de burgemeester een uitgebreide rondleiding over Campus Uilenstede en sprak met een aantal studenten in de voor de gelegenheid opgeruimde common room.

 

Burgemeester Tjapko Poppens is enthousiast over de moderne faciliteiten en voorzieningen op de campus, zoals  Il Caffé, het Sportcentrum, theater De Griffioen en natuurlijk ontbreken de snackbar en pizzeria ook niet. Verder valt hem de levendigheid op de campus op. Volgens de burgemeester is een top instituut zoals de VU van groot belang voor (het bedrijfsleven van) Amstelveen en de regio. “Amstelveen is trots op het feit dat Uilenstede de grootste campus van Noord-Europa is. Mooi om deze bloeiende studentencampus in al zijn diversiteit te zien. De banden tussen de gemeente, de VU en DUWO zijn van oudsher goed. Samen werken wij aan een veilige en positieve omgeving voor studenten.”

 

De Vrije Universiteit heeft een regionale functie. Er wonen ongeveer 60% van de studenten binnen een straal van 20 km van de universiteit, die overigens goed bereikbaar is met de fiets en het openbaar vervoer. In totaal wonen er 3.400 studenten op Uilenstede waarvan ruim 60% aan de VU studeert. In 2016 werd Campus Uilenstede vernieuwd en uitgebreid mede door een subsidie van het Schipholfonds. Op dit moment werkt DUWO aan de verduurzaming van de campus door het grootschalig plaatsen van zonnepanelen op beschikbare daken en een proef met een waterstofinstallatie die de woningen verwarmt met bestaande infrastructuur.

 

Nieuwsoverzicht