Geen objecten gevonden

Brand in studentencomplex Krelis Louwenstraat

20-08-2021

Vanochtend is er een brand geweest in het studentencomplex van DUWO aan de Krelis Louwenstraat. Net als de bewoners is DUWO hier heel erg van geschrokken. De bewoners zijn inmiddels opgevangen bij het stadsdeelkantoor Bos en Lommerplein. Wanneer ze weer terug naar huis kunnen is nog onbekend. Wij zijn hard aan het werk om voor elke bewoner alternatieve onderdak te regelen indien ze vandaag niet meer naar huis kunnen.

Brandveiligheid in het complex
De woningen van Krelis Louwenstraat zijn gecompartimenteerd wat inhoudt dat een brand niet snel kan overslaan naar een ander deel van het gebouw. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van rookmelders.

Eerdere incidenten in het gebouw
De afgelopen weken zijn er incidenten in het gebouw geweest waarbij LGBTQ posters zijn vernietigd. DUWO heeft daarop gereageerd met een waarschuwende mail aan de bewoners en er is melding van gedaan bij de politie. Er zijn berichten in de pers dat de brand van vanochtend een relatie heeft tot deze incidenten. Of dat inderdaad zo is, is bij ons onbekend. Het onderzoek van de politie en de brandweer loopt nog en wachten wij af.

 

Deel deze pagina