Geen objecten gevonden

Brand: als je het van dichtbij meemaakt, dringt het gevaar echt tot je door!

27-10-2020

Voor DUWO heeft brandveiligheid de hoogste prioriteit. Dat betekent dat we zorgen voor technisch veilige huizen. Maar het is ook belangrijk om brand te voorkomen door veilig gedrag. En als het onverhoopt toch zo ver komt, dan is het van levensbelang dat je weet hoe je moet handelen tijdens een brand.

Uit ervaring en door navraag onder onze bewoners, weten we dat brandveiligheid  niet altijd prominent op het netvlies staat. Bewustwording op dit vlak is daarom erg belangrijk en onze studentbeheerders spelen hierbij een belangrijke rol.

De jaarlijkse brandveiligheidscursussen die DUWO in samenwerking met de brandweer speciaal voor hen organiseert, zijn elke keer weer een ‘eye opener’ en daarmee een mooi hulpmiddel. Wegens COVID-19 kon de training dit jaar helaas niet plaatsvinden. We hebben wel beelden van een eerdere training waarop te zien is wat de fysieke confrontatie met het gevaar van brand doet met je bewustwording.

De training voor volgend voorjaar wordt, samen met de brandweer, al  voorbereid. Als de situatie het toelaat, hopen we in april samen met onze studentbeheerders weer een dag aan de slag te kunnen.

 

Deel deze pagina