Geen objecten gevonden

Bijzondere ontvangst voor bewoners Rode Kruisgebouw

20-05-2020

Een nieuw Haags studentencomplex met tien(!) fraai ingerichte common rooms vlakbij de Haagse Hogeschool: het verbouwde voormalige Rode Kruisgebouw is nu bewoond door studenten.

 

Hoe neem je in tijden van corona een nieuw studentencomplex in gebruik? Vooral met veel creativiteit, gebruik van video-techniek en toch een persoonlijke ontvangst (geheel volgens de geldende afstandsregels). Na de verbouwing, waarbij de voormalige kantoorruimten van het Rode Kruis in 100 studentenkamers veranderden, konden de bewoners er onlangs hun intrek nemen. Omdat er door de coronaregels geen open dag met kamerbezichtiging mogelijk was, kregen de geïnteresseerden een videotour door de kamers en openbare ruimten. Op basis daarvan konden kamerzoekenden beslissen of ze er wilden wonen.

Community

Het Rode Kruisgebouw is een bijzonder studentenhuisvestingsproject. DUWO verbouwde het op verzoek van de gemeente in korte tijd tot studentenkamers. Ze zijn tijdelijk, bedoeld om voor vijf jaar te verhuren. Daarom zijn de voormalige kantoorruimtes letterlijk opgesplitst in ruime studentenkamers, met handhaving van bestaande muren, vloeren en plafonds. Een ware uitdaging voor wie creatief met een verfkwast kan omgaan. Er zijn geen luxe voorzieningen, maar daar staat een prettige huurprijs tegenover. DUWO heeft wél flink geïnvesteerd in gemeenschappelijke keukens, badkamers en toiletten en het algemene communitygebeuren. Zo zijn er maar liefst tien common rooms in het complex, die eruit zien als een plaatje ik een hip interieurblad: mooi en trendy ingericht aan de hand van thema’s. DUWO maakt steeds meer mooie common rooms in studentencomplexen omdat de behoefte eraan groot blijkt.

Toch persoonlijke ontvangst

Bij de ingebruikname werden de nieuwe bewoners wel zeer persoonlijk ontvangen, met inachtneming van de regels. Ze kregen een één-op-één rondleiding en werden in hun kamer ontvangen alwaar hen een welkomstcadeautje wachtte. De ‘ah’s’ en ‘oh’s’ over de common rooms en ruime kamers waren niet van de lucht.

Inmiddels is er ook een informele opening in klein gezelschap geweest. De echte officiële opening moet nog even op zich laten wachten.

 

Deel deze pagina