Geen objecten gevonden

Biertje, BBQ – maar houd je buren te vriend

17-06-2021

Corona is nog niet voorbij, maar we mogen wat meer. Het is prachtig weer en de barbecue in de tuin van je studentenhuis lonkt. Maar hoe houd je ook je buren te vriend?

Na een lange lockdown en met de intrede van het zomerse weer is iedereen weer toe aan meer gezelligheid. Zeker jongeren hebben door COVID-19 veel moeten opgeven. Heel begrijpelijk dat onze bewoners elkaar buiten meer opzoeken onder het genot van een gezellige barbecue.  

De afgelopen weken staan studenten vaker in de tuin of op het balkon en dat leidt in toenemende mate tot klachten van buren en andere omwonenden over herrie en overlast.  

Geen overlast voor de buurt 

DUWO heeft er regels voor, waarbij als allerbelangrijkste geldt: geen overlast voor de buurt. Onze beheerders zijn voortdurend in gesprek met bewoners om overlast in te perken. We stimuleren bewoners met elkaar in dialoog te blijven en afspraken te maken, bijvoorbeeld over hoe laat de muziek uitgaat. Het scheelt een hoop ongenoegen als omwonenden weten waar ze aan toe zijn.  

Coronaregels: vier mensen of eigen huishouden 

En natuurlijk gelden er op dit moment nog steeds coronaregels. Sinds 5 juni mag je met vier mensen of je eigen huishouden bijeenkomen. Grotere groepen zijn nog steeds niet toegestaan.  

In deze periode waarin we langzaam weer meer vrijheden krijgen, is het belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven en rekening met elkaar houden. In uiterste gevallen kan DUWO maatregelen treffen, maar we stimuleren veel liever de dialoog met de buurt en blijven hierover in nauw overleg met onze bewoners.  

 

Deel deze pagina