Geen objecten gevonden

Begin van de zomer ook lagere energiekosten voor huurders met blokaansluitingen

13-04-2023

De Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB) komt eraan! Goed nieuws voor studenten met een gedeelde energieaansluiting die niet eerder voor compensatie in aanmerking kwamen. Voor hen worden de maandelijkse energiekosten nu ook lager. Daarnaast wordt er een éénmalig bedrag uitgekeerd als energiekorting.

Zo snel mogelijk een éénmalige uitkering

De compensatieregeling voor 2023 stelt DUWO in staat om medio mei éénmalig een energiekorting uit te keren aan de bewoners met een blokaansluiting, die op 1 januari 2023 huurder bij ons waren. Deze regeling is vergelijkbaar met die van andere huishoudens die vorig jaar gecompenseerd werden. De uitkering bedraagt 160 euro (2 x 80) voor bewoners van onzelfstandige woningen en 380 (2 x 190) euro voor bewoners van zelfstandige woningen.

Verlaging van het voorschot energiekosten vanaf juli 2023

Vervolgens zullen de energiekosten van bewoners met een gedeelde energieaansluiting vanaf juli 2023 weer teruggebracht worden naar het niveau van vóór de prijsverhoging in januari 2023. De lasten worden daarmee voor de rest van het jaar weer dragelijk en de compensatie over de eerste helft van dit jaar zal volgend jaar met de eindafrekening over 2023 aan de bewoners met een gedeelde energieaansluiting uitgekeerd worden.

Alleen dit jaar

De regeling geldt alleen voor dit jaar. De verwachting is dat de energiekosten in 2024 weer volledig doorberekend zullen worden. Doordat we voor de rest van 2023 wel de lagere energiekosten bij de bewoners met een gedeelde energierekening in rekening blijven brengen en zij dan waarschijnlijk ook nog een bedrag tegoed hebben bij de eindafrekening volgend jaar, kunnen we ervoor zorgen dat de overgang naar volgend jaar zo pijnloos mogelijk verloopt.

Nog even geduld a.u.b.

Het liefst zouden we de servicekosten voor onze bewoners met een gedeelde energieaansluiting vandaag nog verlagen, maar dat lukt helaas niet. Het gaat over ruim 20.000 huurders en dit is een enorm karwei. Het moet bovendien zorgvuldig gebeuren, want we willen niet dat onze studenten volgend jaar bij hun eindafrekening over 2023 toch nog met hoge naheffingen worden geconfronteerd.

Voor elke huurder een oplossing

Alle huurders, die te maken hebben met sterk verhoogde energieprijzen, komen hiermee nu in aanmerking voor een regeling: ze worden automatisch gecompenseerd via de bovengenoemde TTB, óf ze hebben via het prijsplafond recht op een vergoeding. Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen is hier te vinden.

Begin mei krijgen de betreffende bewoners persoonlijk bericht met wat zij kunnen verwachten.

Zuinig blijven met energie

Wassen in de daluren, thermostaat een graadje lager, licht uit doen…energiebesparing blijft enorm belangrijk. Niet alleen om de kosten blijvend in de hand te houden, maar ook omdat we samen willen bijdragen aan die betere wereld.

Omdat DUWO langlopende afspraken kan maken voor veel huurders, kan het 100% groene stroom weliswaar inkopen tegen zeer gunstige tarieven, maar we verwachten dat de energieprijzen volgend jaar nog steeds hoog zullen zijn.

 

Deel deze pagina