Geen objecten gevonden

Bank in trappenhuis Uilenstede in brand

26-06-2021

 

Net als de bewoners is DUWO geschrokken van de brand die afgelopen zaterdagnacht op het complex op Uilenstede heeft plaatsgevonden. We begrijpen dat dit voor de direct betrokken bewoners een heftige ervaring is en dat omwonenden en naasten van de bewoners zich zorgen maken. We nemen brandveiligheid daarom ook zeer serieus en zorgen ervoor dat de techniek op orde is. In de complexen zijn brandgrenzen aangebracht en deze techniek heeft ervoor gezorgd dat de brand beperkt gebleven is tot één ruimte (compartiment) en niet is overgeslagen naar andere ruimtes. De brandweer had hierdoor voldoende tijd om de brand te blussen en de bewoners te instrueren. Zij zijn gelukkig allemaal ongedeerd gebleven en konden na het sein brandveilig ook direct weer terug naar hun kamers.

Brandveilig gedrag is minimaal net zo belangrijk. Met voorlichting, controles op obstakels op vluchtwegen en duidelijke instructies om brandveiligheid samen met bewoners te bewerkstelligen, willen we ook benadrukken dat het een gedeelde verantwoordelijkheid is. In dit geval is gebleken dat er na zeer recente waarschuwingen en instructies van DUWO aan de betrokken woongroep toch sprake is geweest van zeer onverantwoordelijk en onveilig gedrag. De veroorzaker gaat wat ons betreft niet vrijuit en we onderzoeken momenteel ook hoe we dit grondig kunnen aanpakken om herhaling te voorkomen.

Ondertussen rollen we verdere brandveiligheidsmaatregelen uit binnen onze complexen in de vorm van rookmelders. Dit doen we vooruitlopend op de regelgeving van medio 2022. In de complexen in Uilenstede is de plaatsing in volle gang en zullen alle rookmelders geplaatst zijn vóór het begin van het nieuwe collegejaar.

 

 

Deel deze pagina