Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Amsterdamse studenten: “5.000 woningen per jaar extra!”

Leestijd: 1 min

“Wij zijn het zat!” laten de studenten weten.

Amsterdamse studentenraden en de ASVA studentenunie vragen de politieke partijen in de gemeenteraad van Amsterdam om de bouw van 5.000 betaalbare en veilige studentenwoningen per jaar, zo meldt Folia, het journalistieke medium van de Universiteit van Amsterdam (UVA). De studenten doen hun oproep in een open brief, waarin ze aangeven dat het zo niet langer kan. “Wij zijn het zat!” laten ze weten.

In de open brief staat dat het tekort aan betaalbare studentenhuisvesting voor de studenten aan de Amsterdamse instellingen ‘een gigantisch probleem’ vormt. “Het wonen in kasten of huurprijzen van 800 euro of meer wordt steeds normaler,” schrijven de studenten, die vinden dat de politiek dat wel erkent, maar niets doet om tot een oplossing te komen.

Volgens de briefschrijvers moet Amsterdam toegankelijk blijven voor studenten en is de situatie niet onoplosbaar. “Daar zijn echter wel politieke keuzes en daadkracht voor nodig, wij roepen de lokale politieke partijen op om deze daadkracht te tonen en de gemeente ertoe te zetten de bouw van 5.000 betaalbare en veilige studentenwoningen per jaar te realiseren.” 

 

De hele brief is hier te lezen. 

Nieuwsoverzicht