Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

120 studentenhuizen krijgen realtime energiemonitor

Leestijd: 1 min

DUWO plaatst in bijna 120 studentenhuizen realtime energiemonitoren. Het gaat om apparaatjes waarmee je via een app feilloos en direct ieder energieverbruik in je huis meet.

Wat kost het, even die waterkoker aan voor een pot thee? Douchen? Een middagje gamen? Het is direct af te lezen in een app op je telefoon, gekoppeld aan een energiemonitor die is aangesloten op de slimme energiemeter in je huis. ‘Earn-E’ heten de apparaatjes en momenteel is onderhoudsbedrijf Vastgoed Service bezig ze te installeren in 120 studentenhuizen in alle vestigingsplaatsen van DUWO. Dit soort realtime inzicht in je gas en stroomverbruik zorgt volgens Netbeheer Nederland voor gemiddeld 6,4 % minder stroomverbruik en 5,1% minder gasverbruik. De app laat ook nog eens zien wat het verbruik kost.

In huizen met kamers

De apparaatjes worden alleen geplaatst in studentenhuizen met onzelfstandige woningen, kamers dus. Daar blijft het voorlopig bij, want er zijn wat technische voorwaarden voor plaatsing van de monitoren; het kan niet in elk huis. Mogelijk worden er in de toekomst meer besteld. Eerst maar eens zien hoe het met energieverbruik in de nu voorziene huizen gaat.  

De systemen worden betaald uit een duurzaamheidspotje van de huurdersorganisaties.

Nieuwsoverzicht