Geen objecten gevonden

1.300 zonnepanelen voor Amsterdamse studentencomplexen

27-02-2019

In Amsterdam rust DUWO drie grote studentencomplexen uit met 1.300 zonnepanelen. De eerste panelen zijn onlangs in de Eerste Ringdijkstraat op het dak gehesen.

“We zijn volop bezig met duurzame nieuwbouw en het verduurzamen van onze bestaande panden”, vertelt Sander Hooglugt, teamleider bedrijfsbureau. Hij is samen met zijn collega’s verantwoordelijk voor het onderhoud van alle vastgoed van DUWO in de regio Amsterdam.

Jeugd wil duurzaamheid

Om bestaande complexen energiezuiniger te maken, investeert DUWO in onder meer isolatie en hernieuwbare energiebronnen. “Daarnaast sturen we op duurzaam bewonersgedrag. Studenten krijgen tips om hun energieverbruik te verlagen. Simpele maatregelen zoals slim ventileren en verwarmen, korter douchen of het aanbrengen van radiatorfolie leiden tot significante besparingen tussen 10 en 40%. Studenten werken hier graag aan mee. Jongeren vinden het dan ook belangrijk om duurzaam om te gaan met de wereld. Dit bleek onder meer uit een duurzaamheidsenquête die we vorig jaar hebben gehouden en waarop meer dan 1.000 bewoners hebben gereageerd.”

Forse CO2-reductie

Het voorstel om het complex aan de Jacques Veltmanstraat in Amsterdam te voorzien van zonnepanelen kwam van een bewoner. Door een recente wijziging in de regelgeving kreeg DUWO de ruimte om dit te realiseren. “Naast de Jacques Veltmanstraat nemen we ook onze complexen in de Eerste Ringdijkstraat en Krelis Louwenstraat mee in dit project. In totaal brengen we 1300 zonnepanelen aan. Een investering van zo’n € 500.000, waarmee we op jaarbasis 227.000 kilogram CO2 besparen. Bewoners hoeven hierdoor minder te betalen aan de energieleverancier. Een deel hiervan geven ze terug aan ons, waardoor wij weer kunnen investeren in nog meer duurzaamheidsprojecten.”

Naast Amsterdam investeert DUWO ook in Leiden en Delft in het aanbrengen van zonnepanelen.

Deel deze pagina