Geen objecten gevonden

Duurzaam doen

Met investeringen in duurzame technieken in woningen willen we bijdragen aan een beter klimaat en letten we ook op de portemonnee van onze huurders. Dit is echter niet genoeg. De technieken moeten natuurlijk wel optimaal benut worden en zuinig zijn met water en energie blijft noodzakelijk. Hoe gebruik je die slimme meter nu eigenlijk? Wat triggert ons om duurzaam te leven? DUWO probeert duurzaam gedrag te stimuleren én te luisteren naar de wensen van onze huurders.

Student Energy Race

In de Student Energy Race strijden studentenhuizen om wie de meeste energie kan besparen. Op deze manier proberen we onze huurders energiebewust te maken, zodat zij tijdens hun studie maar ook daarna energiezuinig blijven denken en doen. DUWO organiseert deze competitie jaarlijks sinds 2013. Gebleken is dat de besparingen niet alleen tijdens de wedstrijd zeer fors zijn. Ook jaren na deelname blijken de studentenhuizen nog fiks op hun energierekening te besparen. Kijk hier voor meer informatie over de Student Energy Race.

Bewoner is de schakel tot succes

Doordat DUWO voor 80% van haar woningen (groene) energie inkoopt, levert dit een voordelig tarief op voor bewoners. Hierdoor hebben we ook inzicht in het verbruik per complex per bewoner. Wat daarbij opvalt zijn de kleine verschillen tussen nieuwbouw en bestaande bouw. In grote mate is de gebruiker zelf bepalend voor het energieverbruik. Duurzaam bewonersgedrag is daarom de schakel tot succes. Omdat we veel dingen onbewust doen, staan we hier niet altijd bij stil. Daarom geven we toelichting om duurzame installaties goed en zorgvuldig te gebruiken. We creëren zo meer bewustwording bij de bewoners. Als zij het duurzame vastgoed ook duurzaam gebruiken, dragen we gezamenlijk bij aan het reduceren van CO2 en het tegengaan van klimaatverandering.