Governance en integriteit

Als maatschappelijke organisatie wil DUWO integer, transparant en onafhankelijk handelen. Daarom houden we ons aan de Governancecode en hebben we een streng integriteitsbeleid.

Maatschappelijke visitatie

Ecorys heeft in opdracht van DUWO een maatschappelijke visitatie uitgevoerd over de periode 2016 tot en met 2019. Het visitatierapport geeft een beeld hoe DUWO volgens onze belanghebbenden presteert. Ons totaalcijfer komt op een overall score van ruim een 7,5 een mooi cijfer. 
Het Visitatierapport is openbaar en is gepubliceerd op onze website en op de website van de Stichting Visitatie (visitaties.nl).

Over de periode 2020-2025 wordt de visitatie aan het einde van 2024 opgeleverd.

Visitatierapport

Good governance

DUWO is een maatschappelijke organisatie. Daarom mag u van ons goed bestuur verwachten. Wij houden ons aan de regels zoals vastgelegd in de Governance Code die is opgesteld door de Vereniging van Toezichthouders Woningcorporaties (VTW) en Aedes. De code geeft normen voor goed bestuur, toezicht, transparantie, publieke verantwoording en financieel beheer.

Taakverdeling raad van bestuur (RvB)

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor het beleid en de kaders waarbinnen DUWO functioneert. De voorzitter RvB is tevens degene die in het externe netwerk de belangen van DUWO behartigt en verantwoordelijk is voor vastgoed, communicatie, HR en beleid. De collega-bestuurder is verantwoordelijk voor de klantcontacten en het beheer van de assets (vestigingen) en de financiën. Iedere bestuurder draagt voor zijn of haar takenpakket de verantwoordelijkheid van beleidsontwikkeling tot uitvoering en rapportage. Strategie en beleid stellen de bestuurders gezamenlijk vast. Beide bestuurders vervangen elkaar volledig indien noodzakelijk.

Toezichtvisie raad van commissarissen (RvC)

De raad van commissarissen heeft, conform de Governancecode Woningcorporaties, een toezichtvisie geformuleerd. Deze visie gaat in op de verantwoordelijkheid voor het realiseren van de doelstellingen, de strategie, het beleid, de financiering en de onderlinge wisselwerking in rollen. De RvC beschrijft hierin zijn rollen (werkgever, toezichthouder en klankbord) en taakuitoefening als intern toezichthouder.

Integriteit, beloning en samenwerking met leveranciers

Bij DUWO hechten we veel waarde aan transparantie, integriteit en onafhankelijk handelen. 
Om deze waarden te waarborgen, hebben we verschillende beleidslijnen opgesteld die duidelijkheid en richtlijnen bieden voor zowel onze medewerkers als onze partners.

Integriteitsbeleid

Wij verwachten van onze medewerkers dat ze integer handelen. Daarom hebben wij een integriteitsbeleid (inclusief klokkenluidersregeling) opgesteld. Onze medewerkers doen hun werk in de geest van dit beleid. Het integriteitsbeleid biedt houvast en geeft duidelijkheid over hoe wij omgaan met bepaalde situaties. Zo beschermen wij het belang van onze klanten, het belang van onze medewerkers en het belang van Stichting DUWO.

Bekijk ons integriteitsbeleid
Beloningsbeleid

De beloning van de medewerkers van DUWO is conform de CAO Woondiensten. De beloning van de bestuurders en toezichthouders is conform de Wet Normering Topinkomens.

Leveranciersbeleid

DUWO koopt goederen en diensten in en treedt op als opdrachtgever. We laten zowel intern als extern zien wat onze beleidskaders zijn. Dat zorgt voor duidelijkheid over verantwoordelijkheden binnen de organisatie en inzicht in protocollen en processen, waaronder procuratieregeling en aanbestedingsreglementen.  

Algemene aannemingsvoorwaarden DUWO

Visie op opdrachtgeversschap DUWO

Documenten
Toezichtvisie RvC Integriteitsbeleid Statuten Privacy Certificate