Geen objecten gevonden

Naar overzicht
  • WONEN OP CAMPUS DEN HAAG

WONEN OP CAMPUS DEN HAAG

'S-GRAVENHAGE | Den Haag

Over dit project

Campus Den Haag is een bruisende woonomgeving voor Haagse studenten! De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan liggen in het hart van de campus. Door de goede ligging en uitstekende verbindingen wonen er ook studenten van de Technische Universiteit Delft. Op de Haagse campus is verder een dependance van de Universiteit Leiden gevestigd, die zich richt op de vakgebieden politicologie, bestuurskunde en internationaal recht. Bekijk de campus tour voor een echte sfeerimpressie!


VIDEO CAMPUS TOUR!

 

STUDENTENWONINGEN EN HUURPRIJZEN

Met acht moderne studentencomplexen op Campus Den Haag verhuren we bij elkaar ruim 1.900 studentenwoningen (studio’s) en kamers. Je kunt al vanaf €322 per maand (na aftrek van maximale huurtoeslag) een studio huren met een eigen badkamer, toilet en keuken. Voor een studentenkamer met gedeelde keuken en sanitair betaal je vanaf €290 per maand. Er zijn ook 900 short stay-woningen met een maximale huurperiode van één jaar. Deze worden vooral verhuurd aan internationale studenten van De Haagse Hogeschool en de Universiteit Leiden. De huurprijzen voor internationale studenten starten vanaf €377 per maand.

STUDENTBEHEERDERS

Ben je nieuw op de campus? Dan zal je snel kennis maken met één van onze studentbeheerders die je informatie geeft over de staat van je kamer, de sleutels, huisregels etc. Studentbeheerders zijn huisgenoten of studenten die wonen in hetzelfde wooncomplex en een aanspreekpunt zijn voor andere huisgenoten/bewoners van DUWO. Zij ontvangen hier een vergoeding voor. Ook helpen ze ons in te spelen op de ontwikkelingen binnen het campusgebied. Alleen samen creëren we een fijne plek om te wonen en studeren!

 


Studentbeheerder Rein van Lierop aan het woord

“Ik studeer Integrale Veiligheidskunde aan De Haagse Hogeschool. Samen met een medestudent ben ik sinds vier jaar studentbeheerder in de Laakwatertoren. Vooral ’s avonds en in het weekend, als de kantoren van DUWO gesloten zijn, vormen we het aanspreekpunt voor bewoners. We bemiddelen bij overlast, ruzie en calamiteiten in het complex. We zijn makkelijk te benaderen en hebben korte lijnen met DUWO. De rol van studentbeheerder sluit aan bij mijn opleiding om Nederland een stukje veiliger te maken. Het is ook leuk om de ‘Nestor’ te zijn: je leert snel medebewoners kennen! Van DUWO krijgen we een vergoeding voor onze activiteiten, wat voor een student mooi meegenomen is.”


BEREIKBAARHEID ONDERWIJSINSTELLINGEN

Als Haagse student kun je je geen betere woonplek bedenken. Naast veel gezelligheid op de campus, is de bereikbaarheid naar de Haagse onderwijsinstellingen goed geregeld. De Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan en de dependance van de UL liggen (op loopafstand) in het hart van de campus. Daarnaast zijn Hogeschool Inholland, het Koninklijk Conservatorium en de Hogere Hotelschool prima met het openbaar vervoer of de fiets te bereiken.

PLATTEGROND CAMPUS DEN HAAG

OMGEVING EN FACILITEITEN

Rondom De Haagse Hogeschool en in de stationsbuurt vind je veel terrasjes, Mega Stores, supermarkten, horecagelegenheden en een park. Het is een heerlijk lounge-gebied, waar je ook een Swapfiets kunt huren! In de directe omgeving zijn meerdere fitnessscholen te vinden waar je als student vaak een korting kan krijgen op een abonnement. De shop-liefhebbers bereiken het centrum in 10 minuten met de tram. Ook is er gedacht aan studenten met een auto. Zij kunnen een parkeerplek huren in de parkeergarage op de campus, voor meer informatie neem contact op met DUWO.

HOTSPOTS

Op mooie dagen kun je heerlijk samenkomen op het centrale plein. Daarnaast hebben de meeste wooncomplexen een gezamenlijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Er vinden regelmatig gezellige bijeenkomsten plaats. Onze studentbeheerders leiden het gebruik van deze ruimten in goede banen. Een voorbeeld is de gezamenlijke ruimte in de plint van het nieuwe Leemans-complex met een koffiebar en een bibliotheek om te studeren.

OPENBAAR VERVOER

Campus Den Haag is uitstekend ontsloten via het openbaar vervoer. Met de trein ben je vanaf station Hollands Spoor in amper 10 minuten in Delft en Leiden. De tram brengt je in 10 minuten naar het centrum en je hebt direct verbinding naar het strand! Ideaal toch?

HET CENTRUM

Den Haag is na Amsterdam en Rotterdam de derde grootste stad van Nederland. De stad ligt aan de Noordzee en heeft twee mooie badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. De Nederlandse regering en het parlement zijn er gevestigd. De stad is ook de residentie van het Koninklijk Huis. Bijna alle ambassades en ministeries bevinden zich in Den Haag. Dus studeer je Bestuurskunde of Politicologie? Dan is Den Haag the place to be!

De centrumkant van station Hollands Spoor is één grote route met gezellige terrasjes, restaurants, bakkers en winkeltjes, die een unieke verbinding vormt tussen Campus Den Haag en het hart van de stad. In het centrum vind je naast de talloze winkels en uitgaansgelegenheden ook bijzondere musea en tentoonstellingen. In het Mauritshuis en Gemeentemuseum kun je werken van Rembrandt, Vermeer en Mondriaan bekijken. Op de Grote Markt en het Malieveld worden bijna ieder weekend festivals georganiseerd op het gebied van muziek, dans, kunst, film, literatuur, theater of sport. Cultuur, historie, horeca, leuke winkeltjes en amusement - deze stad biedt alles wat je van een grote stad mag verwachten!


Algemeen

  • Wijk Den Haag
  • Plaats 'S-GRAVENHAGE

Locatie op kaart