Geen objecten gevonden

Over dit project

Campus Uilenstede is de grootse én groenste campus van Nederland. Meer dan 3.500 studenten genieten er van hun studietijd. De gebouwen van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam bevinden zich op loop- en fietsafstand. Het centrum van Amsterdam is vanaf de campus uitstekend te bereiken. Het vele groen op en rondom de campus draagt bij aan een rustige en gemoedelijke sfeer. Een schitterende woonlocatie voor Amsterdamse studenten! Bekijk de campus tour voor een sfeerimpressie.


STUDENTENWONINGEN EN HUURPRIJZEN

We verhuren op Campus Uilenstede ruim 3.500 studentenwoningen (studio’s) en kamers. Je huurt al vanaf €312 per maand (na aftrek van maximale huurtoeslag) een studio met eigen badkamer, toilet en keuken. Voor een studentenkamer met gedeelde keuken en sanitair betaal je vanaf €283 per maand. Zo’n 700 woningen zijn bestemd voor short stay met een maximale huurperiode van één jaar. Deze worden vooral verhuurd aan internationale studenten van de VU. De huurprijzen starten vanaf €340 per maand. Daarnaast bieden we woonruimte aan voor PhD’s en hun families.

ONTMOET EEN STUDENTBEHEERDER

In al onze gebouwen helpen studentbeheerders ons in te spelen op de ontwikkelingen binnen het campusgebied. Samen maken we van de campus een nog fijnere plek om te wonen en studeren. De studentbeheerders krijgen van ons een vergoeding voor hun inzet.

BEREIKBAARHEID ONDERWIJSINSTELLINGEN

Campus Uilenstede ligt op de grens van Amsterdam en Amstelveen. Het is een ideale woonlocatie voor Amsterdamse studenten. De bereikbaarheid van de groene en gezellige campus is uitstekend geregeld. Lopend of fietsen bereik je de VU-gebouwen aan de Zuidas in ca. 10 minuten. Reis je liever met het openbaar vervoer? Nabij de campus bevinden zich een tram- en bushalte.

PLATTEGROND UILENSTEDE

OMGEVING EN FACILITEITEN

Rondom Campus Uilenstede vind je winkelcentra, terrasjes en horecagelegenheden. Op de campus zelf zijn een eetcafé, pizzeria en supermarkt gevestigd. Sportliefhebbers kunnen terecht in het sportcomplex, de duikshop en fietsenwinkel. Het nabijgelegen Amstelgebied en het Amstelbos lenen zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten en zijn een populair hardloopgebied. Je kunt op de campus veilig je fiets stallen in een van de afgesloten parkeerruimtes. Studenten met een auto kunnen deze deels gratis parkeren op de campus en/of een parkeervergunning krijgen. In het medisch centrum op de campus kun je een huisarts, tandarts en psychotherapeut consulteren.

HOTSPOTS

De Rode Tribune op het centrale plein is op lente- en zomerdagen een gezellige ontmoetingsplaats voor campusbewoners. Je kunt er tafelvoetbal en pingpong spelen. Ook de grasvelden met vaste BBQs en picknickplaatsen zijn heerlijke plekken om samen te komen. Verder zijn op de campus een theater en audio-instituut gevestigd. De IT-helpdesk aan het centrale plein helpt je bij internetproblemen en verkoopt ook routers en modems.

OPENBAAR VERVOER

Campus Uilenstede is uitstekend ontsloten via het openbaar vervoer. Het treinstation Amsterdam-Zuid bevindt zich op loopafstand. Met tram en bus ben je vanaf de campus snel bij de VU en in het hart van Amsterdam!

HET CENTRUM

In Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, hoef je je nooit te vervelen! Deze multiculturele stad staat wereldwijd bekend om haar historische Grachtengordel en prachtige musea. Denk bijvoorbeeld aan het Rijks- en Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis. Je vindt er tal van concertgebouwen, theaters en de beroemde dierentuin Artis.

Met twee universiteiten en diverse hogescholen is Amsterdam ook een echte studentenstad. Op de vele terrasjes en in de gezellige cafés floreert het uitgaansleven. Het hele jaar door vinden in de stad muziek-, film-, cultuur- en food-evenementen plaats. Onder meer Koningsdag wordt er uitbundig gevierd. Voor shop-liefhebbers lonken de exclusieve P.C. Hooftstraat en de talloze kleine winkelstraatjes. Houd je van groen en natuur? In de prachtige parken in en rondom Amsterdam kun je tot rust komen en ontspannen.


Algemeen

  • Plaats AMSTERDAM

Locatie op kaart