Geen objecten gevonden

Over dit project

Leidse Schans is een jonge campus, waar in 2015 de eerste studentencomplexen de deuren openden. Op deze autoluwe campus zijn alle straten vernoemd naar een letter uit het Griekse alfabet. Aan het gemoedelijke Betaplein, Sigma-, Omega- en Epsilonplantsoen en de Deltaweg  kun je rustig zelfstandig en onzelfstandig wonen en zul je ook snel vrienden maken. Onze ruime woningen worden gehuurd door studenten van verschillende leeftijden en studierichtingen. Studenten van de 5 grote Leidse studentenverenigingen zijn op de campus vertegenwoordigd. De bewoners gaan vaak samen sporten of organiseren (digitale) spelletjesavonden. Het centrum van Leiden is met de fiets of het openbaar vervoer binnen enkele minuten te bereiken.

 


STUDENTENWONINGEN EN HUURPRIJZEN

DUWO verhuurt op Campus Leidse Schans woningen voor circa 1.400 studenten in meerdere complexen. Dit zijn vooral studio’s met een eigen badkamer, toilet en keuken. Daarnaast verhuren we enkele woningen waar keuken en sanitair gedeeld wordt en enkele meer-kamer-appartementen. Je huurt al vanaf €300 per maand (na aftrek van de maximale huurtoeslag) een studio. Voor een woning met gedeelde faciliteiten betaal je vanaf € 260 (zonder servicekosten)  per maand. Zo’n 100 studio’s in het Sigmaplantsoen zijn bestemd voor internationale studenten en hebben een maximale huurperiode van één jaar. De huurprijzen starten vanaf €300 (na aftrek van de maximale huurtoeslag) per maand. Onze studio’s en appartementen hebben verschillende vormen en zijn al dan niet voorzien van een (Frans) balkonnetje.

ONTMOET DE STUDENTBEHEERDERS

Bij onze studentbeheerders kunnen bewoners terecht met al hun vragen. Zij helpen ons de veiligheid en goede sfeer op de campus te waarborgen en krijgen hiervoor een vergoeding. Afhankelijk van je vraag of probleem zullen de studentbeheerders zelf in actie komen of je doorverwijzen naar de juiste contactpersoon.

BEWONERSCOMMISSIE

Er is ook een bewonerscommissie (BC) op de Campus Leidse Schans. Deze is opgericht om de leefbaarheid van de Campus Leidse Schans te verbeteren. De bewonerscommissie vertegenwoordigt alle bewoners van de Deltaweg, het Omegaplantsoen, Epsilonplantsoen, Sigmaplantsoen en het Betaplein als sterke gesprekspartner naar DUWO.

HOTSPOTS

Op zonnige dagen vormt het nabijgelegen park Cronesteyn een perfecte plek om te zonnebaden, een balletje te trappen en/of te picknicken met vrienden. Achter het Omegaplantsoen even/Deltaweg staan picknick-tafels en een bbq. Een gezellige locatie die door studenten kan worden gereserveerd en waar gretig gebruik van wordt gemaakt! De campus heeft ook een eigen Facebook-groep en een discord waar je snel mensen leert kennen, spelletjes kan doen, spullen kunt ruilen of informatie kunt inwinnen.

BEREIKBAARHEID ONDERWIJSINSTELLINGEN

Het centrum van Leiden, en daarmee alle universiteitsgebouwen en andere onderwijsinstellingen, is vlakbij. Op de campus zelf zijn het Da Vinci College en het MBO Rijnland gevestigd. Dit zijn scholen voor middelbaar onderwijs.

OMGEVING EN FACILITEITEN

Rondom het Betaplein vind je een grote supermarkt en een lifestyle winkel, restaurantjes, een snackbar, een sportschool, een kapper, een koffiecorner en wasserettes. Verder kun je gebruik maken van diverse sportfaciliteiten. Je kunt je fiets veilig stallen in onze inpandige fietsbergingen. Er is voor iedere bewoner een plek. Afhankelijk van het pand waarin je woont, mag je ook je motor of scooter inpandig stallen. Studenten met een auto kunnen via DUWO een parkeerplek huren tegen een aantrekkelijk tarief.

OPENBAAR VERVOER

Van Campus Leidse Schans is het slechts zes minuten fietsen naar het centrum van Leiden. De campus is ook goed ontsloten via het openbaar vervoer: op enkele minuten lopen ligt treinstation Lammenschans. Hier heb je twee keer per uur een trein van en naar Utrecht. Met de bus ben je binnen 5 tot 10 minuten bij Station Leiden Centraal. Er zijn ook frequente buslijnen van en naar Den Haag.

HET CENTRUM

Het sfeervolle centrum van Leiden is vlakbij. Hier kun je volop genieten van cultuur, het verenigingsleven, horeca en winkelgelegenheid. Je kunt slenteren langs pittoreske grachten, idyllische inkijkjes spotten, een botanische historische tuin bezoeken , monumenten en tal van musea bezoeken. Leiden heeft als studentenstad alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke periode te maken: veel studiemogelijkheden, gezellige studentenkroegen, diverse studenten- en sportverenigingen. Leiden wordt niet voor niets de ‘Stad van Ontdekkingen’ genoemd. Er studeren duizenden studenten uit binnen- en buitenland.


Algemeen

  • Plaats LEIDEN

Locatie op kaart