Amsterdam

Woon je bij DUWO in Amsterdam dan krijg je te maken met twee gemeentelijke heffingen:
- afvalstoffenheffing (kosten voor de afvoer van huisvuil en grofvuil in de gemeente),
- zuiveringsheffing (kosten voor het zuiveren van afvalwater).

De gemeentelijke heffingen van de gemeente Amsterdam en Waternet belast DUWO voor alle onzelfstandige woningen door in de servicekosten. Woon je in een zelfstandige woning, dan sturen deze instanties de rekening (aanslag) rechtstreeks naar jou en moet je die zelf betalen.

Kijk in je  DUWO account voor een overzicht van je servicekosten. Je kunt hier ook zien of je in de servicekosten betaalt voor gemeentelijke heffingen.

Uitzonderingen:
- Woon je aan de Zuiderzeeweg 30-40 of 42-44, dan voert DUWO vuil af via een eigen contract. Deze kosten zijn doorberekend in de servicekostencomponent ‘vuilkosten en schoonhouden’. Daarom staat er op deze adressen in de servicekosten geen component afvalstoffenheffing.

Woon je in een zelfstandige woning, dan kun je misschien kwijtschelding krijgen van de afvalstoffenheffing en zuiveringsheffing. De voorwaarden kun je vinden op de websites van de gemeente Amsterdam en Waternet.

DUWO belast de gemeentelijke heffingen soms door in de servicekosten. Kijk in je  DUWO account voor een overzicht van je servicekosten. Je kunt hier ook zien of je in de servicekosten betaalt voor gemeentelijke heffingen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden