Brandveiligheid

Alle studentencomplexen van DUWO voldoen aan de voorgeschreven brandveiligheidseisen. Hieronder geven we een overzicht van de brandveiligheidsvoorzieningen in je woning en in het pand.

Er zijn geen brandblusmiddelen in je gebouw omdat het bestaat uit brandcompartimenten. Als er brand op je kamer is, kun je meteen naar een veilig compartiment (de gang). Als er brand op de gang is, kun je in je kamer flink inademen en naar een veilig, rookvrij compartiment vluchten. Neem dan de dichtstbijzijnde trap naar buiten. Neem nooit de lift.
Dit zijn de voorschriften van de Nederlandse brandweer, want die wil in alle gevallen dat je zo snel mogelijk het pand verlaat en niet zelf probeert de brand te blussen.

• De rookmelder in de woning is aangesloten op het lichtnet. Als de stroom uitvalt, blijft de rookmelder toch werken omdat er een batterij in zit. Deze batterij kun je niet zelf vervangen. Koppel de rookmelder niet los, want dan kan de rookmelder stuk gaan.
• De muren in de woning zijn 60 minuten brandwerend; de deuren minimaal 30 minuten. Hierdoor is de woning een afzonderlijk brandcompartiment.
• In de gangen hangt een rookmelder. Deze rookmelder geeft geen signaal, maar stuurt de deuren aan. Hierdoor wordt de gang opgedeeld in kleine compartimenten, zodat de rook zich zo min mogelijk door het gebouw verspreidt.
• Er is nooduitgang-bewegwijzering en noodverlichting aanwezig.
• Er zijn twee vluchtwegen.

Wat kun je doen bij brand?
- Probeer niet zelf te blussen.
- Verlaat onmiddellijk je kamer en doe de deur achter je dicht.
- Waarschuw je buren.
- Gebruik bij brand nooit de lift.
- Ga naar buiten en bel de brandweer.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden