Campuscontract controle

Wij controleren elk jaar of je nog ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling. Dit noemen we de campuscontrole. We kunnen dat op twee manieren doen:

  1. We vragen de onderwijsinstelling of je nog studeert.
  2. We vragen jou of je nog studeert. Je kunt aantonen dat je nog studeert door een verklaring of bewijs van inschrijving te tonen van een mbo-, hbo- of wo-opleiding. Zo'n verklaring/bewijs kun je krijgen bij de studentenadministratie van je onderwijsinstelling. Zorg dat op dit bewijs het huidige studiejaar staat.

Als je niet meer studeert, moet je binnen 6 maanden je huur opzeggen en je kamer verlaten.
Als je wel studeert, zijn er twee optie's om je bewijs naar ons te sturen:

  1. Als je inlogt via DUWO.nl en vervolgens klikt op de melding in je ‘mijn berichten’ box -of-
  2. Via een contactformulier (kies voor het onderwerp: documenten uploaden) je bewijs van inschrijving sturen. Vermeld dan wel dat het om de campuscontrole gaat.


Huurders van wie uit de controle is gebleken dat ze niet meer staan ingeschreven bij een onderwijsinstelling en wie daarom vanwege dringend eigen gebruik de huur is opgezegd, kunnen een beroep doen op de hardheidsclausule. Dat wil zeggen: Als de huuropzegging voor de huurder onevenredig negatieve gevolgen heeft, kan deze huurder DUWO vragen af te wijken van wat bepaald is in het campuscontract.

 Accommodate-huurders hebben geen campuscontract en krijgen geen campuscontractcontrole. PhD’ers met een langdurig huurcontract vormen hierop een uitzondering.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden