Informatie corona / COVID-19

Op deze pagina vind je algemene informatie over de maatregelen in Nederland, we proberen dit ook zo goed mogelijk te vertalen naar de situatie voor (internationale) studenten. De website wordt regelmatig geüpdatet. Bekijk hier het laatste nieuws over corona van de Nederlandse overheid.

Kom je net (terug) uit het buitenland?

Algemene maatregelen (RIVM en Veiligheidsregio’s)
DUWO heeft als verhuurder geen leidende rol bij het coronavirus. Die rol is voor de RIVM (de GGD). DUWO volgt de strikte maatregelen en instructies op die zij stellen. We ondersteunen ook alleen wanneer de GGD ingeschakeld is en dit van ons vraagt.

Wanneer je verschijnselen van het virus vertoont en minimaal 38,5 graden koorts hebt, dan adviseren we je om binnen te blijven en eerst direct telefonisch contact op te nemen met de huisarts.

Aanvullende maatregelen DUWO
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is onze servicebalie alleen open voor het ophalen van sleutels. Let op: hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht! Het is dus wel mogelijk om op kantoor langs te komen voor het ophalen van sleutels voor het bezichtigen van woningen waar je op gereageerd hebt. Ook het hospiteren gaat nog steeds door, soms gebeurt dit op afstand, digitaal.

Nieuwe internationale studenten die in staat zijn om naar Nederland te komen, verwelkomen we ook. Momenteel bereiden we de aankomst van de internationale studenten in de zomerperiode voor en zullen hen voorzien van de nodige informatie en instructies.

Wat kun je zelf doen?
Uiteraard is het belangrijk om de richtlijnen van de RIVM en de regelgeving van de Veiligheidsregio’s in acht te nemen, maar probeer het leven, ook van de mensen in je omgeving, wel aangenaam te houden. Ga regelmatig naar buiten en blijf op verantwoorde manier en gepaste wijze huisgenoten en vrienden ontmoeten. Vermijd daarbij wel drukke plekken en voorkom dat je in te grote groepen samenkomt.

Als je net uit een land met een hoog aantal coronabesmettingen komt, of uit een land met reisbeperkingen, word je sterk geadviseerd om 10 dagen in quarantaine te gaan. Hier lees je daar meer over.

In het filmpje hieronder zie je hoe Mick & Tijn met de situatie omgaan. Zij wonen met 28 man in één huis.

 

Met betrekking tot hygiëne is het natuurlijk belangrijk om dagelijks de voorschriften van de GGD te volgen:

-Klachten? Laat je testen

-Houd 1,5 meter afstand

-Draag een mondkapje in openbare gebouwen

-Was regelmatig je handen met water en zeep

-Nies in je ellenboog in plaats van in je handen

-Schud geen handen

-Zorg voor voldoende ventilatie

Heb je vragen aan DUWO? Neem dan contact op via het contactformulier www.duwo.nl/contactformulier of bel 0900-2353896.

Algemene informatie over het coronavirus vind je op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19