Informatie corona / COVID-19

Samen werken en wonen we in een internationale omgeving met bijbehorend reisgedrag en vaak zitten we fysiek relatief dicht op elkaar. Daarom is het belangrijk om de maatregelen van het kabinet en het RIVM te volgen. Op deze pagina vind je algemene informatie over de maatregelen in Nederland, we proberen dit ook zo goed mogelijk te vertalen naar de situatie voor (internationale) studenten. Daar waar mogelijk geven we hier ook voorbeelden en beeld bij. Hiermee hopen we je inzicht te geven in wat dit allemaal voor jou betekent, wat we samen kunnen doen om de verspreiding van het virus te beperken en wat je kunt doen om het leven tijdens de coronacrisis zo aangenaam mogelijk te maken. De website wordt regelmatig geüpdatet.

Kom je net (terug) uit het buitenland?

Algemene maatregelen (RIVM en Veiligheidsregio’s)
DUWO heeft als verhuurder geen leidende rol bij het coronavirus. Die rol is voor de RIVM (de GGD). DUWO volgt de strikte maatregelen en instructies op die zij stellen. We ondersteunen ook alleen wanneer de GGD ingeschakeld is en dit van ons vraagt. Wanneer je verschijnselen van het virus vertoont en minimaal 38,5 graden koorts hebt, dan adviseren we je om binnen te blijven en eerst direct telefonisch contact op te nemen met de huisarts.

De veiligheidsregio’s in Nederland zijn verantwoordelijk voor de bijzondere regelgeving ten tijde van de coronacrisis. DUWO volgt deze regelgeving uiteraard. Het is ook van groot belang dat onze huurders dit doen.

In dit kader is het belangrijk om te vermelden dat de boetes op overtreding fors zijn en ook een aantekening op je strafblad kunnen betekenen.

Aanvullende maatregelen DUWO
De balies van onze klantenservice zijn voorlopig gesloten om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. We blijven uiteraard telefonisch bereikbaar en ook via het contactformulier kun je ons bereiken. Zodra het weer kan, gaan onze servicebalies weer open.

De kamerverhuur gaat wel gewoon door. Het is wel mogelijk om op kantoor langs te komen voor het ophalen van sleutels voor het bezichtigen van woningen waar je op gereageerd hebt. Uiteraard hebben we voor de ontvangst de nodige maatregelen getroffen. Ook het hospiteren gaat nog steeds door, tijdelijk gebeurt dit op afstand, digitaal.

Nieuwe internationale studenten die in staat zijn om naar Nederland te komen, verwelkomen we ook. Grootschalige aankomsten zijn echter niet mogelijk. Momenteel bereiden we de aankomst van de internationale studenten in de zomerperiode voor en zullen hen voorzien van de nodige informatie en instructies.

Wat kun je zelf doen?
Uiteraard is het belangrijk om de richtlijnen van de RIVM en de regelgeving van de Veiligheidsregio’s in acht te nemen, maar probeer het leven, ook van de mensen in je omgeving, wel aangenaam te houden. Blijf vooral niet de hele tijd binnen zitten. Ga ook regelmatig naar buiten en blijf op verantwoorde manier en gepaste wijze huisgenoten en vrienden ontmoeten. Vermijd daarbij wel drukke plekken en voorkom dat je in grote groepen samenkomt. Zorg goed voor je vrienden en ook de mensen in je omgeving. Nu iedereen thuis is, hebben mensen sneller last van geluid, dus voorkom overlast.

Als je net uit een land met een hoog aantal coronabesmettingen komt, of uit een land met reisbeperkingen, word je sterk geadviseerd om 10 dagen in quarantaine te gaan. Hier lees je daar meer over.

In het filmpje hieronder zie je hoe Mick & Tijn met de situatie omgaan. Zij wonen met 28 man in één huis.

 

Met betrekking tot hygiëne is het natuurlijk belangrijk om dagelijks de voorschriften van de GGD te volgen:

-Was regelmatig je handen met water en zeep

-Nies in je ellenboog in plaats van in je handen

-Maak gebruik van papieren zakdoekjes die je na gebruik direct weggooit.

-Schud geen handen

-Hou waar mogelijk 1,5 meter afstand van andere personen

Heb je vragen aan DUWO? Neem dan contact op via het contactformulier www.duwo.nl/contactformulier of bel 0900-2353896.

Algemene informatie over het coronavirus vind je op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden