Geen objecten gevonden

Voorrangsregeling voor internationale studenten

Als je uit het buitenland komt, is het vaak moeilijk om een kamer te vinden. Daarom heeft DUWO een speciale voorrangsregeling voor studenten afkomstig uit het buitenland. De kamers worden aangeboden op ROOM.nl. Bekijk hieronder eerst ROOM, Hoe werkt het? en lees De spelregels. Schrijf je daarna in.

Voor welke gebouwen geldt deze voorrangsregeling?

De voorrangsregeling geldt voor een aantal specifieke DUWO panden. In de tabel kun je zien welke dit zijn. Je kunt op ROOM.nl gericht zoeken naar de advertenties van deze adressen.
Let op: Om het voor iedereen zo eerlijk mogelijk te houden, worden de kamers die in deze panden vrij komen, om-en-om geadverteerd voor Nederlandse studenten en voor internationale studenten. 

Delft Den Haag Leiden Amsterdam Hoofddorp/Haarlem

 Van Hasseltlaan

Stamkartplein

Epsilonplantsoen/

Sigmaplantsoen

Darlingstraat Opaallaan
Korvezeestraat Waldorpstraat 45  Deltaweg/Omegaplantsoen Dennenrodepad Schoonzichtlaan
Rontgenweg Leemansplein      

Over de kamers

  • De kamers zijn ongemeubileerd. Je moet zelf alle meubels kopen, inclusief koelkast en kookplaat. Het kan ook zijn dat er geen vloerbedekking of laminaat in ligt. Dat moet je dan ook zelf regelen.
  • Met de vorige huurder kun je soms een afspraak maken over de overname van vloer, gordijnen, lampen of meubels.
  • De vorige huurder levert de kamer bezemschoon op. Maar houdt er rekening mee dat je zelf vaak ook moet schoonmaken. 
  • DUWO inspecteert de kamer voorafgaand niet. Is de kamer bij aankomst niet in orde, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met DUWO.

Belangrijke informatie

  • Deze voorrangsregeling geldt alleen voor contracten die ingaan in de maanden: juni, juli, augustus en september. Dit betekent dat je vanaf 1 mei kunnen reageren op kamers met voorrang.
  • Je moet kunnen aantonen dat je recent uit het buitenland komt. Dit kan bijvoorbeeld door een kopie van een recent diploma of een bankafschrift toe te sturen. Het document moet aantonen dat je de afgelopen 3 maanden in het buitenland hebt gewoond.
  • Als je een kamer hebt gevonden dan ontvang je een campuscontract. Dit betekent dat je de kamer mag huren zolang je in Nederland studeert. Na afronding van je studie, mag je nog 6 maanden blijven huren.

DUWO University Housing

Heb je meer interesse in een gemeubileerde kamer? Kijk dan naar de mogelijkheden van DUWO University Housing.