Geen objecten gevonden

Een kamer in een studentenhuis

Hoe werkt het?
DUWO heeft veel kamers (onzelfstandige woonruimte) in studentenhuizen met groepen van 2 tot soms meer dan 10 bewoners. Al deze kamers zijn ongemeubileerd. De keuken, douche en wc deel je met de andere bewoners, maar je hebt altijd je eigen (afsluitbare) kamer. Als er iemand vertrekt, mogen de zittende bewoners een nieuwe bewoner voordragen. Ze organiseren daarvoor een 'hospiteer' moment. Bij hospiteren praat je met de bewoners over van alles en nog wat. Aan het eind van de avond beslissen de bewoners welke gelukkige de kamer krijgt. Bij hospiteren speelt de inschrijfduur bij ROOM geen rol. Daardoor kun je (veel) sneller aan de beurt zijn dan bij een zelfstandige woning. Ga dus vooral actief hospiteren. In drukke periodes zul je meer hospiteer momenten langs moeten gaan om kans te maken op een kamer.  

Hoe vind ik een kamer in een studentenhuis?
Reageren op hospiteeradvertenties gaat ook via ROOM. Bij hospiteren speelt je inschrijfduur geen rol, want wie de nieuwe huurder wordt, bepalen de huisgenoten zelf.
Tijdens een hospiteermoment (ook wel: instemming) maken de bewoners kennis met een aantal kandidaten. Na afloop beslissen zij welke kandidaat de kamer krijgt.

Leuke tips voor hospiteren!