Universiteit Leiden Service Centre International Staff (SCIS)

Appartementen

Promovendi en internationale (gast)medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen voor huisvesting terecht bij het Service Centre International Staff (SCIS).
 

Short Stay appartementen in Leiden (verblijf: minimaal 1 maand tot maximaal 1 jaar):
Deze appartementen zijn gemeubileerd en hebben een eigen keuken, douche en toilet. Als u aankomt, ligt er een pakket beddengoed en een basis-keukeninventaris voor u klaar.
Op de inventarislijst kunt u zien welke meubels er in uw appartement staan.

Long Stay appartementen in Leiden (verblijf: langer dan 1 jaar), eigenaar Stichting Universitaire Woonwijk Boerhaave
1. Anatomiegebouw (Leiden):
De appartementen in het Anatomiegebouw zijn gestoffeerd. Er ligt vloerbekleding en er hangen gordijnen. De keuken heeft een kookplaat en een koelkast.

2. Boerhaavelaan/Haarlemmerstraat/Van Swietenstraat/Marienpoelstraat (Leiden):
De meeste appartementen zijn gerenoveerd en gestoffeerd. Voor meer informatie over de appartementen neem dan contact op met SCIS.

3. Waardgracht/Sigmaplantsoen:
De appartementen zijn gestoffeerd. Er ligt vloerbekleding en gordijnen. De keuken heeft een kookplaat en een koelkast.

Wat moet ik doen om aan woonruimte te komen?

De toewijzingsprocedure verloopt via het SCIS. Heeft u vragen, neem dan contact op met het SCIS.

Eerste betaling

Huurcontract Short Stay:

Voordat je je huurcontract kunt tekenen, dien je de eerste betaling te hebben voldaan in je DUWO account. Die bestaat uit de eerste (of anderhalve) maand huur, de reservering-/bemiddelingskosten en de huur voor de laatste 2 maanden. Deze eerste rekening betaal je in je DUWO account. Dit kan met een buitenlands bankrekeningnummer. Uiterlijk 2 weken nadat je documenten zijn goedgekeurd, moet DUWO deze eerste betaling ontvangen hebben.

 

Huurcontract Long Stay:

Voordat je je huurcontract kunt tekenen, dien je de eerste betaling te hebben voldaan in je DUWO account. Die bestaat uit de eerste (of anderhalve) maand huur en reserverings-/bemiddelingskosten. Deze eerste rekening betaal je in je DUWO account. Dit kan met een buitenlands bankrekeningnummer. Uiterlijk 2 weken nadat je documenten zijn goedgekeurd, moet DUWO deze eerste betaling ontvangen hebben.

Contract

Boerhaavelaan/Haarlemmerstraat/Van Swietenstraat/Marienpoelstraat:

U sluit met DUWO een contract met einddatum als u een appartement huurt aan de Boerhaavelaan. Dit heeft als reden dat het gebouw gesloopt/gerenoveerd wordt. 

Als u een appartement huurt aan de Haarlemmerstraat/Mariƫnpoelstraat/Van Swietenstraat, tekent u een contract zonder einddatum. U kunt in dit appartement blijven wonen zolang u verbonden bent aan de Universiteit Leiden, maar maximaal 5 jaar, waarin ook de tijd dat u in een short stay appartement hebt gewoond meetelt.

Anatomiegebouw (Leiden):

U sluit met DUWO een contract zonder einddatum. U kunt in dit appartement blijven wonen zolang u verbonden bent aan de Universiteit Leiden, maar maximaal 5 jaar, waarin ook de tijd dat u in een short stay appartement hebt gewoond meetelt.

U kunt het contract met DUWO opzeggen met een maand opzegtermijn.

Short-stay:

U sluit met DUWO een contract met einddatum. U kunt in dit appartement blijven wonen voor de maximale periode van 1 jaar, waarin ook de tijd dat u in een ander short stay appartement hebt gewoond meetelt. 

U kunt het contract met DUWO opzeggen met een maand opzegtermijn.

Aankomst in Nederland

Alle appartementen behalve Marienpoelstraat:

U kunt de sleutels op het DUWO-kantoor ophalen. Breng een geldig identiteitsbewijs mee (een paspoort of ID-kaart) en zorg dat uw contract ondertekend is. Op de ingangsdatum van uw contract kunt u vanaf 13.00 uur in uw appartement. Komt u eerder of buiten de openingstijden van het kantoor, dan dient u zelf een onderkomen te vinden. Valt de eerste dag van uw contract in het weekend of op een feestdag? Dan vind je, je sleutel in een sleutelkluisje van je gebouw.

 

Marienpoelstraat:

Voor deze locaties kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Bouwbedrijf Huurman Leiden BV om een afspraak te maken voor de sleuteloverdracht via tel: 071-5769341 of 06-12031874. Sleutels kunt u op de startdatum van het contract (een weekdag) ophalen.

Vraagbaak