Universiteit Leiden Service Centre International Staff (SCIS)

Appartementen

Promovendi en internationale (gast)medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen voor huisvesting terecht bij het Service Centre International Staff (SCIS).

Short Stay appartementen in Leiden (verblijf: minimaal 1 maand tot maximaal 1 jaar):
Deze appartementen zijn gemeubileerd en hebben een eigen keuken, douche en toilet. Als u aankomt, ligt er een pakket beddengoed en een basis-keukeninventaris voor u klaar.
Op de inventarislijst kunt u zien welke meubels er in uw appartement staan.

Long Stay appartementen in Leiden (verblijf: langer dan 1 jaar), eigenaar Stichting Universitaire Woonwijk Boerhaave
1. Anatomiegebouw (Leiden):
De appartementen in het Anatomiegebouw zijn gestoffeerd. Er ligt vloerbekleding en er hangen gordijnen. De keuken heeft een kookplaat en een koelkast.

2. Boerhaavelaan/Haarlemmerstraat/Van Swietenstraat/Marienpoelstraat (Leiden):
De appartementen zijn niet gestoffeerd of gemeubileerd. Vanaf 1 mei 2019 is een deel van dit complex gestoffeerd.

Wat moet ik doen om aan woonruimte te komen?

De toewijzingsprocedure verloopt via het SCIS. Heeft u vragen, neem dan contact op met het SCIS.

Eerste betaling

Huurcontract Short Stay:

Voordat u uw huurcontract kunt tekenen, dient u de eerste betaling te hebben voldaan in Mijn DUWO. Die bestaat uit de eerste (of anderhalve) maand huur, de reservering-/bemiddelingskosten en de huur voor de laatste 2 maanden. Deze eerste rekening betaalt u in Mijn DUWO. Dit kan met een buitenlands bankrekeningnummer. Uiterlijk 2 weken nadat uw documenten zijn goedgekeurd, moet DUWO deze eerste betaling ontvangen hebben.

Huurcontract Long Stay:

Voordat u uw huurcontract kunt tekenen, dient u de eerste betaling te hebben voldaan in Mijn DUWO. Die bestaat uit de eerste (of anderhalve) maand huur en reserverings-/bemiddelingskosten. Deze eerste rekening betaalt u in Mijn DUWO. Dit kan met een buitenlands bankrekeningnummer. Uiterlijk 2 weken nadat uw documenten zijn goedgekeurd, moet DUWO deze eerste betaling ontvangen hebben.

Contract

Boerhaavelaan/Haarlemmerstraat/Van Swietenstraat/Marienpoelstraat:

U sluit met DUWO een contract met einddatum als u een appartement huurt aan de Boerhaavelaan. Dit heeft als reden dat het gebouw gesloopt/gerenoveerd wordt. 

Als u een appartement huurt aan de Haarlemmerstraat/Mariƫnpoelstraat/Van Swietenstraat, tekent u een contract zonder einddatum. U kunt in dit appartement blijven wonen zolang u verbonden bent aan de Universiteit Leiden, maar maximaal 5 jaar, waarin ook de tijd dat u in een short stay appartement hebt gewoond meetelt.

Anatomiegebouw (Leiden):

U sluit met DUWO een contract zonder einddatum. U kunt in dit appartement blijven wonen zolang u verbonden bent aan de Universiteit Leiden, maar maximaal 5 jaar, waarin ook de tijd dat u in een short stay appartement hebt gewoond meetelt.

U kunt het contract met DUWO opzeggen met een maand opzegtermijn.

Short-stay:

U sluit met DUWO een contract met einddatum. U kunt in dit appartement blijven wonen voor de maximale periode van 1 jaar, waarin ook de tijd dat u in een ander short stay appartement hebt gewoond meetelt. 

U kunt het contract met DUWO opzeggen met een maand opzegtermijn.

Aankomst in Nederland

Anatomie en Short Stay appartementen:

U kunt de sleutels op het DUWO-kantoor ophalen. Breng een geldig identiteitsbewijs mee (een paspoort of ID-kaart) en zorg dat uw contract ondertekend is. Op de ingangsdatum van uw contract kunt u vanaf 13.00 uur in uw appartement. Komt u eerder of buiten de openingstijden van het kantoor, dan dient u zelf een onderkomen te vinden. Valt de eerste dag van uw contract in het weekend of op een feestdag? Dan kunt u uw sleutel op de eerstvolgende werkdag na 13.00 uur ophalen.

Boerhaavelaan/Haarlemmerstraat/Van Swietenstraat/Marienpoelstraat:

Voor deze locaties kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Bouwbedrijf Huurman Leiden BV om een afspraak te maken voor de sleuteloverdracht via tel: 071-5769341 of 06-12031874. Sleutels kunt u op de startdatum van het contract (een weekdag) ophalen.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden