Master-, bachelor- en exchange studenten VU

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft kamers en appartementen gereserveerd voor haar internationale studenten en gasten.

Kamers

De VU heeft kamers gereserveerd op Uilenstede, Eerste Ringdijkstraat, Pierre Lallementstraat, Cornelis Lelylaan, Boelelaan/Groningenstraat en Krelis Louwenstraat.
De kamers aan de Eerste Ringdijkstraat, Pierre Lallementstraat en Krelis Louwenstraat, hebben allemaal een eigen keuken, douche en toilet.
Uilenstede heeft verschillende typen kamers. Er zijn kamers met eigen keuken, douche en toilet maar er zijn ook kamers waar je de keuken en soms ook douche en toilet met andere studenten deelt.
Alle kamers zijn gemeubileerd. Als je aankomt liggen er een set bedlinnen en een keukenpakket voor je klaar. Op Uilenstede zijn de meeste gedeelde keukens voorzien van een gezamenlijke keukeninventaris. Op de inventarislijst kun je zien welke meubels er in je kamer staan. 

Let op: In de zomer van 2019 wordt de westvleugel van dit complex (Groene Toren) opgeknapt. Woningen gelegen op de volgende eenheden 174,178,182,186,190,194,198, 202, 206, 210, 214, 218, 222, en 224 krijgen hierdoor een korter contract. Nadat je een reservering hebt gemaakt passen we de datum van 12-8-2019 aan naar 28-06-2019. Je betaalt uiteraard alleen huur over de verkorte periode. Mocht je hierna nog een kamer nodig hebben dan moet je dat zelf regelen. DUWO biedt hierna geen vervangende woonruimte aan. Huur je een kamer aan de andere kant van het gebouw die niet gerenoveerd wordt dan moet je rekening houden met eventuele (geluids)overlast.

Wat moet ik doen om aan een kamer te komen?

Volg de stappen hieronder, maar lees ook de Aanvullende voorwaarden.

  1. Meld je aan bij je onderwijsinstelling
  2. Zodra de onderwijsinstelling akkoord heeft gegeven, krijg je een e-mail waarmee je je DUWO account kunt activeren. Activeer je account.
  3. Log in en reserveer een kamer. Als je een kamer toegewezen krijgt, sla je deze stap over.
  4. Upload de gevraagde documenten. Zodra je documenten goedgekeurd zijn, krijg je een mail dat je online je contract kunt tekenen.
  5. Voordat je de huurovereenkomst kunt tekenen, moet je de eerste rekening betalen. De betaling is onderdeel van het digitaal tekenen van je contract.

Eerste betaling

Voordat je je huurcontract kunt tekenen, moet je een eerste betaling hebben gedaan. Die bestaat uit de eerste (of anderhalve) maand huur, de reserverings-/bemiddelingskosten en de huur voor de laatste 2 maanden. Deze eerste rekening betaal je via DUWO online.
Uiterlijk 2 weken nadat je documenten zijn goedgekeurd, moet DUWO deze eerste betaling ontvangen hebben.
Betaalt je onderwijsinstelling voor jou? Dan hoef je deze eerste rekening niet te voldoen en kun je direct via DUWO online je contract tekenen.

Contract

Zodra je digitaal je contract getekend hebt, krijg je een email met je huurcontract als pdf-bestand. DUWO geeft alleen de sleutels uit als het contract getekend is. Zorg dus dat je je contract vóór de ingangsdatum ondertekend hebt.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden