PhD-lang

Kamers

UvA heeft kamers gereserveerd aan het Bos en Lommerplein, de Carolina MacGillavrylaan, Jacques Veltmanstraat, Krelis Louwenstraat en Willem Beukelstraat. De kamers zijn ongemeubileerd en alleen voorzien van vloer- en wandafwerking en gordijnen. De kamers hebben een eigen keuken, douche en toilet.

Gas, water en energie

In de huur betaal je ook een voorschot voor gas, water en energie. DUWO maakt hiervoor een schatting van het verbruik. Je krijgt elk jaar een afrekening servicekosten. Afhankelijk van je verbruik krijg je geld terug of moet je bijbetalen.
Huur je een kamer aan de Willem Beukelsstraat? Dan moet je zelf een contract voor water en elektra afsluiten en een contract voor de boiler. Meer informatie vind je in de bewonersinformatie.

Wat moet ik doen om aan een kamer te komen?

Volg de stappen hieronder, maar lees ook de Aanvullende voorwaarden.

  1. Meld je aan bij je onderwijsinstelling
  2. Zodra de onderwijsinstelling akkoord heeft gegeven, krijg je een e-mail waarmee je je DUWO account kunt activeren. Activeer je account
  3. Upload de gevraagde documenten. Zodra je documenten goedgekeurd zijn, krijg je een mail dat je online je contract kunt tekenen.
  4. Voordat je de huurovereenkomst kunt tekenen, moet je de eerste rekening betalen. De betaling is onderdeel van het digitaal tekenen van je contract.

Eerste betaling

Voordat je je huurcontract kunt tekenen, moet je een eerste betaling hebben gedaan. Die bestaat uit de eerste (of anderhalve) maand huur en de reserverings-/bemiddelingskosten. Deze eerste rekening betaal je via DUWO online.
Uiterlijk 2 weken nadat je documenten zijn goedgekeurd, moet DUWO deze eerste betaling ontvangen hebben.
Betaalt de OWI voor jou? Dan hoef je deze eerste factuur niet te voldoen en kun je direct via DUWO online je contract tekenen.

Contract

Je sluit met DUWO een contract zonder einddatum. Je kunt in deze kamer blijven wonen zolang je PhD'er bent, maar maximaal 5 jaar, waarin ook de tijd dat je in de PhD-kort hebt gewoond meetelt.
Je kunt het contract met DUWO opzeggen met een maand opzegtermijn.

Zodra je digitaal je contract getekend hebt, krijg je een email met je huurcontract als pdf-bestand. DUWO geeft alleen de sleutels als het contract getekend is. Zorg dus dat je contract vóór de ingangsdatum getekend is.

Aankomst in Nederland

Je kunt je sleutels ophalen op het DUWO-kantoor. Breng een geldig identiteitsbewijs mee (een paspoort of ID-kaart).
Op de afgesproken datum (de ingangsdatum van je contract) kun je vanaf 13.00 in je kamer. Kom je eerder of buiten openingstijden van het kantoor, dan moet je zelf een slaapplaats regelen.
Valt de eerste dag van je contract in het weekend of op een feestdag? Dan kun je je sleutel op de eerstvolgende werkdag na 13.00 uur ophalen.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden