Master-, bachelor- en exchangestudenten

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft kamers en appartementen gereserveerd voor internationale studenten en gasten. De kamers worden via DUWO.nl en via ROOM.nl.

Kamers

De UvA heeft kamers gereserveerd op locaties zoals de Carolina MacGillavrylaan, Eerste Ringdijkstraat, Jacques Veltmanstraat, Kees Broekmanstraat, Pierre Lallementstraat en Voorburgstraat.. De kamers zijn gemeubileerd en hebben of een eigen keuken, douche en toilet, of je deelt deze faciliteiten met anderen. Als je aankomt, ligt er een pakket beddengoed en een keukenpakket voor je klaar. Op de inventarislijst kun je zien welke meubels er in je kamer staan.

Eerste betaling

Voordat je je huurcontract kunt tekenen, moet je een eerste betaling hebben gedaan. Die bestaat uit de eerste (of anderhalve) maand huur, de reserverings-/bemiddelingskosten en de huur voor de laatste 2 maanden. Deze eerste rekening betaal je online op de website van DUWO. Uiterlijk 2 weken nadat je documenten zijn goedgekeurd, moet DUWO deze eerste betaling ontvangen hebben.

Contract

Zodra je digitaal je contract getekend hebt, krijg je een email met je huurcontract als pdf-bestand. DUWO geeft alleen de sleutels uit als het contract getekend is. Zorg dus dat je je contract vóór de ingangsdatum ondertekend hebt.

Aankomst in Nederland

De onderwijsinstelling organiseert aan het begin van elk semester aankomst/registratiedagen. Je krijgt een uitnodiging om tijdens deze dagen op een afgesproken plaats en tijd je sleutels op te halen. Je onderwijsinstelling zal je hierover informeren.

Arriveer je na de aankomst/registratiedagen, dan kun je de sleutels op het DUWO-kantoor ophalen.
Neem een geldig identiteitsbewijs mee (een paspoort of ID-kaart).

Op de ingangsdatum van je contract kun je vanaf 13:00 uur in je kamer. Kom je eerder of buiten de openingstijden van het kantoor, dan moet je zelf een slaapplaats regelen.
Valt de eerste dag van je contract in het weekend of op een feestdag? Dan kun je je sleutel op de eerstvolgende werkdag na 13.00 uur ophalen.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden