Hogeschool Inholland Diemen

Hogeschool Inholland Diemen heeft voor haar exchange- en 'degree seeker'-studenten kamers gereserveerd op Daalwijk, Echtenstein en Darlingstraat.

Kamers

De kamers op Echtenstein en Daalwijk zijn onzelfstandig. De keuken en badkamer deel je met 2 of 3 andere studenten. Darlingstraat bestaat uit zelfstandige kamers met eigen keuken, douche en toilet. De kamers zijn gemeubileerd. Als je aankomt, liggen er een pakket beddengoed en een keukenpakket voor je klaar. Op de inventarislijst kun je zien welke meubels er in je kamer staan.

Exchangestudenten komen in aanmerking voor een kamer op Echtenstein. 
Degree seekers kunnen kiezen uit een kamer op Daalwijk of Darlingstraat.

Wat moet ik doen om aan een kamer te komen?

Volg de stappen hieronder, maar lees ook de Aanvullende voorwaarden.

  1. Meld je aan bij je onderwijsinstelling
  2. Zodra de onderwijsinstelling akkoord heeft gegeven, krijg je een e-mail waarmee je je DUWO account kunt activeren. Activeer je account.
  3. Log in en reserveer een kamer. Als je een kamer toegewezen krijgt, sla je deze stap over.
  4. Upload de gevraagde documenten. Zodra je documenten goedgekeurd zijn, krijg je een mail dat je online je contract kunt tekenen.
  5. Voordat je de huurovereenkomst kunt tekenen, moet je de eerste rekening betalen. De betaling is onderdeel van het digitaal tekenen van je contract.

Eerste betaling

Voordat je je huurcontract kunt tekenen, moet je een eerste betaling hebben gedaan. Die bestaat uit de eerste (of anderhalve) maand huur, de huur voor de laatste 2 maanden en de reserverings-/bemiddelingskosten. Deze eerste rekening betaal je op DUWO.nl. 

Uiterlijk 2 weken voordat het contract ingaat, moet DUWO deze eerste betaling ontvangen hebben.

1 augustus is de deadline voor de betaling of annulering
€ 14,50 administratiekosten
Na 1 augustus annuleren = 14,50 administratiekosten + 1 maand huur.

Contract

Zodra je digitaal je contract getekend hebt, krijg je een email met je huurcontract als pdf-bestand. DUWO geeft alleen de sleutels uit als het contract getekend is. Zorg dus dat je je contract vóór de ingangsdatum ondertekend hebt.

Aankomst in Nederland

Je onderwijsinstelling organiseert aan de start van ieder semester aankomstdagen. Tijdens deze dagen word je uitgenodigd  je sleutels op te halen, op een afgesproken plaats en tijd. Je onderwijsinstelling zal je hier verder over informeren.
Arriveer je niet tijdens de aankomstdagen dan kun je naar het DUWO-kantoor komen om je  sleutels op te halen. Neem een geldig identiteitsbewijs mee: een paspoort (met indien van toepassing een geldig visum) of een ID-kaart.
Op de begindatum van je contract kun je vanaf 13:00 uur in je kamer. Kom je eerder of buiten openingstijden, dan moet je zelf een slaapplaats regelen.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden