Amsterdam University College

Bij het Amsterdam University College (AUC) wonen alle studenten samen in de dorms. Handig, want je studeert én woont allemaal op dezelfde plek! De AUC dorms en het AUC lesgebouw vind je namelijk beide op het Amsterdam Science Park in Amsterdam-Oost.

Kamers

Binnen de dorms zijn er twee mogelijkheden. Je kunt wonen in:

1)     Een gedeelde kamer (shared room). Kamers worden gedeeld met 2, 3 of 4 personen.

2)     Een zelfstandige kamer (single room).

 Alle kamers zijn voorzien van marmoleum (vloerbedekking) en gordijnen, deze mogen niet vervangen worden. Enkele kamers zijn gemeubileerd: deze zijn bedoeld voor tijdelijke bewoning en zijn voorzien van o.a. een bed, bureau, stoel en kledingkast.

Shared Rooms

De meeste AUC-studenten wonen het eerste jaar in een gedeelde kamer, zo leer je meteen je studiegenoten goed kennen! Afhankelijk van het type woning, deel je je kamer(s) met minimaal één en maximaal drie anderen – altijd van hetzelfde geslacht als jij. Zowel de grootte van de kamers als de indeling varieert: zo zijn er éénkamerwoningen die je deelt met zijn tweeën, maar ook driekamerappartementen voor 4 personen.

Woon je in een gedeelde kamer en zou je liever een plekje voor jezelf hebben? No worries: iedere AUC’er krijgt één keer de kans te verhuizen binnen de dorms, aan het einde van het eerste studiejaar. Afstuderende derdejaars vertrekken in de zomer, in mei wordt bekend welke kamers vrijkomen door hun vertrek. Jij krijgt dan de keuze uit het gehele beschikbare aanbod om alsnog dé ideale kamer te reserveren.

Single Rooms

In een zelfstandige kamer heb je alles voor jezelf: een eigen keuken én een eigen badkamer. Sommige zelfstandige kamers liggen aan een gang met een gemeenschappelijke ruimte, deze deel je met je ganggenoten en kun je zien als een gezamenlijke huiskamer. Je bent dan ook met z’n allen verantwoordelijk voor het schoonhouden ervan, maar kunt er ook samen wat leuks van maken: wees creatief!

Wat moet ik doen om aan een kamer te komen?

Volg de stappen hieronder, maar lees ook de Aanvullende voorwaarden.

  1. Meld je aan bij je onderwijsinstelling
  2. Zodra de onderwijsinstelling akkoord heeft gegeven, krijg je een e-mail waarmee je je DUWO account kunt activeren. Activeer je account.
  3. Log in en reserveer een kamer. Als je een kamer toegewezen krijgt, sla je deze stap over.
  4. Upload de gevraagde documenten. Zodra je documenten goedgekeurd zijn, krijg je een mail dat je online je contract kunt tekenen.
  5. Voordat je de huurovereenkomst kunt tekenen, moet je de eerste rekening betalen. De betaling is onderdeel van het digitaal tekenen van je contract.

Eerste betaling

Voordat je je huurcontract kunt tekenen, moet je een eerste betaling hebben gedaan. Die bestaat uit de eerste (of anderhalve) maand huur en de reserverings-/bemiddelingskosten. Deze eerste rekening betaal je online op de website van DUWO. Uiterlijk 2 weken nadat je documenten zijn goedgekeurd, moet DUWO deze eerste betaling ontvangen hebben.

Contract

Zodra je digitaal je contract getekend hebt, krijg je een email met je huurcontract als pdf-bestand. DUWO geeft alleen de sleutels uit als het contract getekend is. Zorg dus dat je je contract vóór de ingangsdatum ondertekend hebt.

Aankomst

Het Amsterdam University College en DUWO organiseren aan het begin van elk semester aankomst/registratiedagen. Enkele weken voor het ingaan van je contract krijg je een uitnodiging om tijdens deze dagen op een afgesproken plaats en tijd je sleutels op te halen.

Arriveer je na de aankomst/registratiedagen, dan kun je de sleutels op het DUWO-kantoor ophalen. Breng een geldig identiteitsbewijs mee (een paspoort of ID). Kom je eerder of buiten de openingstijden van het kantoor, dan zul je zelf een slaapplaats moeten regelen. Valt de eerste dag van je contract in het weekend of op een feestdag? Dan kun je je sleutel op de eerstvolgende werkdag na 13.00 uur ophalen.

Wonen na accommodate

Blijf je in Nederland studeren na je Accommodate-tijd? Lees alvast de informatie over wat je moet doen en schrijf je in bij ROOM voor een studentenkamer.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden