Amsterdam University College

Bij het Amsterdam University College (AUC) wonen alle studenten samen in de dorms. Handig, want je studeert én woont allemaal op dezelfde plek! De AUC dorms en het AUC lesgebouw vind je namelijk beide op het Amsterdam Science Park in Amsterdam-Oost.

Kamers

Binnen de dorms zijn er twee mogelijkheden. Je kunt wonen in:

1)     Een gedeelde kamer (shared room). Kamers worden gedeeld met 2, 3 of 4 personen.

2)     Een zelfstandige kamer (single room).

 Alle kamers zijn voorzien van marmoleum (vloerbedekking) en gordijnen, deze mogen niet vervangen worden. Enkele kamers zijn gemeubileerd: deze zijn bedoeld voor tijdelijke bewoning en zijn voorzien van o.a. een bed, bureau, stoel en kledingkast.

Shared Rooms

De meeste AUC-studenten wonen het eerste jaar in een gedeelde kamer, zo leer je meteen je studiegenoten goed kennen! Afhankelijk van het type woning, deel je je kamer(s) met minimaal één en maximaal drie anderen – altijd van hetzelfde geslacht als jij. Zowel de grootte van de kamers als de indeling varieert: zo zijn er éénkamerwoningen die je deelt met zijn tweeën, maar ook driekamerappartementen voor 4 personen.

Woon je in een gedeelde kamer en zou je liever een plekje voor jezelf hebben? No worries: iedere AUC’er krijgt één keer de kans te verhuizen binnen de dorms, aan het einde van het eerste studiejaar. Afstuderende derdejaars vertrekken in de zomer, in mei wordt bekend welke kamers vrijkomen door hun vertrek. Jij krijgt dan de keuze uit het gehele beschikbare aanbod om alsnog dé ideale kamer te reserveren.

Single Rooms

In een zelfstandige kamer heb je alles voor jezelf: een eigen keuken én een eigen badkamer. Sommige zelfstandige kamers liggen aan een gang met een gemeenschappelijke ruimte, deze deel je met je ganggenoten en kun je zien als een gezamenlijke huiskamer. Je bent dan ook met z’n allen verantwoordelijk voor het schoonhouden ervan, maar kunt er ook samen wat leuks van maken: wees creatief!

Aankomst en sleutels ophalen

Je kunt de sleutels ophalen bij het kantoor van de huismeester van DUWO aan de Carolina Macgillavrylaan 794A.
Breng een geldig identiteitsbewijs mee (een paspoort of ID-kaart).
Op de afgesproken datum (de ingangsdatum van je contract) kun je vanaf 13.00 in je kamer. Kom je eerder of buiten onze openingstijden aan, dan moet je zelf een slaapplaats regelen. Valt de eerste dag van je contract in het weekend of op een feestdag? Dan kun je je sleutel op de eerstvolgende werkdag na 13.00 uur ophalen.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden