Instemming

Woon je in een studentenhuis of studentenflat waar het de gewoonte is om een nieuwe bewoner te selecteren via een instemming? Leuk, want zo heb je samen met je medebewoners invloed op wie er komt wonen! Zelf een instemming regelen is zo gedaan. Iedereen in jouw groep krijgt via een e-mail te horen wanneer er een kamer vrijkomt. Volgende stap: instemming regelen.


Instemming is niet mogelijk voor Accommodatekamers.

Instemming regelen

Instemming regelen – en adverteren!

Via duwo.nl kunnen jullie eventueel een advertentie aanmaken om een nieuwe medebewoner te werven. De informatie over jullie woning staat al online. Het enige wat één van de bewoners van jouw groep moet doen is een wervende tekst toevoegen.

Instemming regelen na interne verhuizing

Willen er eerst nog bewoners intern verhuizen naar een andere kamer binnen de groep? Ook dat kun je zelf online doen. Doe dat zo snel mogelijk. Na goedkeuring van DUWO kun je een instemming regelen voor de kamer die uiteindelijk beschikbaar is gekomen.

Kandidaat voordragen

Hebben jullie een kandidaat geselecteerd, dan kan één van jullie de nieuwe huurder voordragen. Alle medebewoners krijgen via e-mail een bevestiging van de voordracht.

De ingestemde kandidaat moet voltijdstudent zijn en studeren of stage lopen in de regio van de woning.
De voorrangsregeling geldt ook voor instemming. De ingestemde kandidaat moet tijdens de eerstejaarsperiode voldoen aan de voorrangsregeling.

Selectie niet gelukt?

Lukt het niet om een nieuwe kandidaat binnen de termijn voor te dragen? Neem dan contact op met DUWO om te overleggen of de termijn verlengd kan worden. Als jullie niet op tijd een kandidaat voordragen, biedt DUWO de kamer zelf aan en is een instemming regelen niet meer mogelijk.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden