Ik vertrek uit mijn huurwoning voor niet-studenten

Ga je vertrekken uit je woning? In het stappenplan op deze pagina vind je alle informatie voor het regelen van je vertrek.Via je DUWO account kun je je huur opzeggen. Heb je geen account, neem dan contact met ons op om de opzegging te regelen.

 • 1

  Einddatum doorgeven

  Je kan elke dag van de maand opzeggen, en je hebt slechts 1 maand opzegtermijn. Bijvoorbeeld: wanneer je op 14 april opzegt, dan is 14 mei de vroegst mogelijke einddatum van je contract. Je kunt de huur maximaal 6 maanden van tevoren opzeggen.

  Wil je de opzegging intrekken of de opzeggingsdatum wijzigen, dan brengen wij administratiekosten in rekening.

 • 2

  Woning netjes achterlaten

  Laat je woning schoon, heel en leeg achter voor de nieuwe huurder. In principe moet je alles wat je zelf aan de woning hebt toegevoegd verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan de vloerbedekking. Wel kun je tijdens de voorinspectie aan de beheerder vragen of het mogelijk is om het over te dragen aan de nieuwe huurder.

  Wil je de regels voor de oplevering van je woning uitgebreid teruglezen? Bekijk dan de huurvoorwaarden.

 • 3

  Inspectie door beheerder

  Wanneer je vertrekt uit je woning komt de beheerder langs om een voor- en eindinspectie te doen. Nadat je de huur hebt opgezegd neemt de beheerder binnen een week contact met je op voor het maken van een afspraak. 

  Tijdens de voorinspectie maak je samen met de beheerder een ronde door het huis. Er wordt op papier gezet wat je nog aan je woning moet doen voor de oplevering (bijvoorbeeld een donkere muur wit verven). Ook wordt er gekeken welke zelf aangebrachte voorzieningen je mag laten zitten en welke je moet verwijderen. Heb je bijvoorbeeld zelf een douchebak geplaatst dan kan het zijn dat je deze moet verwijderen.

  Tijdens de eindinspectie wordt gekeken of de woning is opgeleverd volgens afspraak. Zijn er afspraken niet nagekomen dan zal DUWO de werkzaamheden zelf laten uitvoeren. Als er daardoor extra kosten zijn, komen deze voor jouw rekening.

 • 4

  Sleutels overdragen

  Tijdens de eindinspectie van de woning lever je alle sleutels van de woning in bij onze beheerder.

 • 5

  Check je gegevens

  Zorg ervoor dat je uitbetaalrekeningnummer klopt. Elk jaar worden rond juli de servicekosten van het jaar daarvoor afgerekend. Vaak krijg je geld terug. Dit rekeningnummer gebruiken we om deze teveel betaalde servicekosten terug te storten. Gebruik de knop hieronder voor het wijzigen van je uitbetaalrekeningnummer. Als je geen DUWO account hebt kun je de gegevens via een contactformulier doorgeven.

 • 6

  Schrijf je uit bij de gemeente

  Verhuis je binnen dezelfde gemeente?  
  Vergeet dan niet om je op je oude adres te laten uitschrijven en je nieuwe adres door te geven aan de gemeente of aan het stadsdeelkantoor. Als je dat namelijk niet doet, kun je een boete krijgen van de gemeente. En mogelijk ondervindt de nieuwe bewoner problemen bij het inschrijven op jouw oude adres en bij het aanvragen van gemeentelijke toeslagen.

  Verhuis je naar een andere gemeente? 
  Schrijf je, op vertoon van je nieuwe huurovereenkomst, direct in bij je nieuwe gemeente. Die regelt de uitschrijving bij de gemeente waar je eerst woonde

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden