Inboedelverzekering

Voor maar € 1,26 per maand is de inboedel van je studentenkamer verzekerd via DUWO.
De inboedelverzekering dekt ook schade of diefstel van je spullen in de gemeenschappelijke ruimte.

  Als huurder van Accommodate moet je voor je eigen spullen een verzekering afsluiten. De meubels en standaard inventaris zijn al verzekerd via DUWO. Het is niet mogelijk om via DUWO een inboedelverzekering voor je eigen spullen af te sluiten.

Hoe werkt het?

Als nieuwe huurder van een studentenkamer zit de inboedelverzekering standaard in je servicekostenpakket, tenzij je aangeeft dat je dat niet wilt. Ook als je al een studentenkamer bij DUWO huurt, dan kun je deze inboedelverzekering (opnieuw) aanvragen.

Wat dekt de verzekering?

De inboedelverzekering dekt schade en diefstal van meubilair, kleding, audio-, video- en computerapparatuur, sieraden en vloerbedekking in je studentenkamer, gemeenschappelijke ruimte en eigen berging. Je spullen zijn verzekerd tegen schade door brand, diefstal na inbraak, storm, regen en andere weersomstandigheden. Op je verzekeringscertificaat staat het maximum bedrag dat per gebeurtenis wordt uitgekeerd. 

Let op: fietsen, scooters, brommers en motoren in gemeenschappelijke fietsenbergingen vallen niet onder de inboedelverzekering.

De belangrijkste voorwaarden van de inboedelverzekering

  • Je hebt een eigen risico per gebeurtenis. Voor de gemeenschappelijke ruimte geldt een maximum eigen risico voor alle verzekerden samen.
  • Je krijgt in principe de nieuwwaarde van de beschadigde spullen vergoed, tenzij de dagwaarde minder is dan 40% van de nieuwwaarde. In dat geval krijg je de dagwaarde vergoed.
  • Schade moet je direct melden bij de verzekeraar (Raetsheren van Orden).

De juiste bedragen en volledige voorwaarden vind je in de polisvoorwaarden en het verzekeringscertificaat.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden