Servicekosten

Bij DUWO betaal je naast je kale huur ook servicekosten. Dit zijn kosten voor diensten zoals schoonmaak en gas, water en elektra. De kosten kunnen per woning verschillen. In je huurcontract staat welke servicekosten je betaalt. Je kunt het ook bekijken bij Huurprijsopbouw en huurtoeslag.

Berekening van de servicekosten

Je betaalt een voorschot dat is gebaseerd op de verwachte kosten. Ieder jaar op 1 juli wordt dat voorschotbedrag opnieuw vastgesteld. Je ontvangt hierover uiterlijk 1 mei bericht, tegelijk met de eventuele huurverhoging.

Het nieuwe voorschotbedrag wordt mede bepaald op basis van de afrekening van de servicekosten in het jaar ervoor. Dan gaat het bijvoorbeeld om het verbruik van gas, water en elektra. Soms kunnen we jouw verbruik aflezen aan de meterstanden. Vaak is dat niet mogelijk en bepaalt een verdeelsleutel (door middel van servicekosteneenheden) wat jij en je huisgenoten in de servicekosten betalen aan gas, water en elektra. Zo betaalt bijvoorbeeld iemand met een grote kamer meer dan iemand met een kleine kamer. Hoe de kosten exact worden verdeeld kun je vinden in de huurvoorwaarden.

Afrekening van je servicekosten

Het kan zijn dat je op basis van de afrekening geld terugkrijgt of dat je moet bijbetalen. We streven ernaar vóór 1 juli de afrekening servicekosten te verzenden. Als de afrekening heeft plaatsgevonden en je bent ingelogd, kunt je de afrekening servicekosten hier terugvinden. Vergeet niet om een uitbetaalrekening bij je betaalgegevens aan ons door te geven of te wijzigen, zodat we geld aan je kunnen terugbetalen als je daar recht op hebt. In je rekeningoverzicht kun je terugvinden wanneer het geld is uitbetaald.

Niet alle servicekosten worden afgerekend. In geval van de zogenaamde niet-verrekenbare servicekosten gaat het om vaste tarieven, die jaarlijks worden vastgesteld. Dat geldt bijvoorbeeld voor de glas- en inboedelverzekering, het Ziggo-abonnement en het Serviceabonnement. Meer informatie over het Serviceabonnement.

Servicekosten Accommodate

  Accommodate-huurders krijgen geen afrekening servicekosten, tenzij in de huurovereenkomst anders is afgesproken. Dat geldt bijvoorbeeld wel voor studenten van het AUC en PhD'ers die voor langere tijd huren.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden