Huurverhoging en huurtoeslag

Bij het bepalen van de huurtoeslag houdt de Belastingdienst rekening met de huurverhoging. Geef zelf op de website van de Belastingdienst de wijziging door, DUWO doet dit ook. Controleer altijd of je de juiste huurtoeslag krijgt. Je kunt de huurbedragen die je betaalt na de huurverhoging online inzien.

Komt je huur door de huurverhoging boven de grens van de belastingdienst, maar kreeg je ervóór wel huurtoeslag voor je kamer? Dan houd je recht op huurtoeslag. De belastingdienst noemt dit het verworven recht. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

 De meeste DUWO University Housing huurders krijgen geen huurverhoging. De huurprijs ligt voor de hele looptijd van het contract vast. Behalve bij meerjarige contracten van PhD’ers, AUC- en IBIS-studenten en de MSc’ers van UNESCO-IHE; daar is in de huurovereenkomst wel een huurverhoging vastgelegd. Een eventuele hogere huurtoeslag wordt pas aan het eind van het jaar verrekend. Voor de huurtoeslag van het nieuwe jaar houdt de Belastingdienst rekening met de huurverhoging. Je zal zelf de huurverhoging moeten doorgeven aan de Belastingdienst.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden