Huurverhoging 2021

Dit jaar geen huurverhoging!
Voor wie zich afvraagt waar de brief met de aankondiging van de huurverhoging blijft: Er is dit jaar geen sprake van een huurverhoging. In februari 2021 besloot de overheid dat de huren van sociale huurwoningen dit jaar niet zullen worden verhoogd. Het kabinet besloot tot deze bevriezing van de huren om huurders, die het moeilijk hebben door de coronacrisis, financieel tegemoet te komen. Dat gebeurde na een motie van de SP en een oproep door de Tweede Kamer.

Er komt nog wel een bericht van DUWO jullie kant op, maar dan om je te laten weten dat per 1 juli 2021 het voorschot servicekosten wordt aangepast.

Compensatie voor corporaties
Normaal gesproken verhogen we de huren jaarlijks per 1 juli. Voor 2021 stond er een huurverhoging gepland van maximaal 2,4 procent (inflatie plus 1 procent), maar deze verhoging gaat dus niet door. Het kabinet is van plan om woningcorporaties structureel te gaan compenseren voor het verlies aan huurinkomsten. Daarvoor zal 200 miljoen euro worden vrijgemaakt. De compensatie is voor woningcorporaties van belang, omdat anders belangrijke investeringen voor nieuwbouw en verduurzaming niet kunnen worden gedaan.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden