Geen objecten gevonden

Huurprijsopbouw, huurtoeslag en huurverhoging

De totale huur die je aan DUWO betaalt, is de (kale) bruto huurprijs en de servicekosten bij elkaar opgeteld. De kale huur is de prijs die je betaalt voor het gebruik van je woonruimte. De bruto huur is een combinatie van de kale huur en servicekosten zoals gas, water en licht.

Aanpassing servicekosten 2023

Normaal gesproken verhoogt DUWO de (kale) huur en de voorschotten van de servicekosten ieder jaar per 1 juli. De huurverhoging houden we zo beperkt mogelijk, zodat je huur betaalbaar blijft. Vanwege de gestegen energiekosten heeft DUWO besloten om het voorschot van de servicekosten eerder aan te passen. 

Huurtoeslag

Huur je een zelfstandige studentenkamer? Dan kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag. In een aantal studentencomplexen van DUWO kun je ook voor een onzelfstandige kamer huurtoeslag krijgen.

Log via onderstaande knop in om te kijken of dit ook voor jouw kamer geldt.

Meer informatie over het aanvragen van huurtoeslag, de servicekosten en de jaarlijkse huurverhoging vind je hieronder:


DUWO University Housing studenten betalen ook voor de stoffering van de kamer (en eventueel voor de meubels). Dit bedrag vind je terug onder ‘servicekosten’. De huur van je kamer valt hierdoor wel iets hoger uit dan voor een standaard studentenkamer.

Vraagbaak