Geen objecten gevonden

Huurprijsopbouw en huurtoeslag

Bij DUWO betaal je een bruto huur, waarin naast de kale huur (ook wel netto huur of huurprijs) voor je woonruimte ook de servicekosten zijn meegerekend.

Het maandelijkse bedrag voor Accommodate is inclusief de servicekosten, de stoffering en de meubels in je kamer. Vooral de kosten voor de inrichting maken dat de huur voor Accommodate hoger is dan voor een standaard studentenkamer. Afhankelijk van de locatie zitten de keukeninventaris wel of niet in de huurprijs. Dit kun je nakijken op de pagina van je onderwijsinstelling. In je DUWO account vind je een specificatie van de maandelijkse huur. Hier kun je ook zien of de gemeentelijke heffingen en belastingen zijn opgenomen in je huur.

Alles over huurtoeslag

Uitgebreide informatie over de huurtoeslag vind je op de pagina Toeslagen van de Belastingdienst.

Huur je een zelfstandige studentenkamer, dan kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag. In een aantal studentencomplexen van DUWO kun je ook voor een onzelfstandige kamer huurtoeslag krijgen. Als dit voor jouw kamer geldt, dan vind je de gegevens voor het aanvragen van huurtoeslag onder "huurprijsopbouw" als je inlogt op jouw DUWO account.

Huurtoeslag vraag je aan bij de  Belastingdienst
Je kunt de huurtoeslag niet verrekenen met je huur.

Vraagbaak

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden