Resident Assistant

Wat is een Resident Assistant?

Een Resident Assistant (RA) huurt een kamer bij DUWO en kent zijn gebouw en de omgeving goed. De RA ondersteunt de beheerder en is voor DUWO en de internationale studenten het eerste aanspreekpunt in het pand. 

Sleuteluitgifte

Tijdens de start van het nieuwe semester, delen de RA’s sleutels uit aan nieuwe internationale studenten. De RA neemt contact op met de student zodra de aankomstdatum bij DUWO bekend is. De nieuwe student hoeft niet eerst langs het DUWO kantoor maar ontvangt de sleutels direct op het complex. En wie kan de nieuwe student ook beter vertellen over de dichtstbijzijnde supermarkt of studentkroeg dan iemand die er woont?

Wat doet een RA nog meer?

In samenwerking met de Vrije Universiteit (VU) en Universiteit Leiden (UL), zijn in een aantal DUWO panden, ook de rest van het jaar RA's actief. Je kunt bij een RA terecht voor:

  • Vragen over je gebouw en de regels in en om het gebouw;
  • Hulp bij (geluids)overlast in het gebouw;
  • Hulp bij klachten; de RA kan je doorverwijzen naar de juiste instantie;
  • Hulp bij bijv. (mentale) gezondheidsproblemen of studieproblemen; de RA  kan je doorverwijzen naar de juiste instantie;
  • Het beter leren kennen van je medebewoners; de RA’s organiseren soms samen met je onderwijsinstelling een sociale bijeenkomst.

Is er in jouw pand geen RA actief, maar je hebt wel een vraag? Neem dan contact op met DUWO.