Veelgestelde vragen

We snappen dat je misschien vragen hebt over dit project. De veelgestelde staan hier voor je op een rij.

Hoe lang duurt de totale ingreep?

Al met al schatten we in dat er ca. 15 maanden zal worden gewerkt en dat de renovatie in het eerste kwartaal van 2024 gereed zal zijn. Uiteraard is dit allemaal onder voorbehoud van onvoorziene tegenvallers.

Kan ik in mijn kamer blijven tijdens de werkzaamheden?

Je kunt tijdens de werkzaamheden gewoon in je kamer blijven wonen. Er zullen wel wat uitdagingen zijn, want op jouw verdieping zijn we een paar weken aan het werk en af en toe zullen we ook kleinere werkzaamheden in jouw kamer moeten verrichten. We kunnen nu nog niet aangeven wanneer dit zal plaatsvinden. We doen ons best de werkperiode zo kort mogelijk te houden. Houd rekening met stof, herrie en werklieden over de vloer. Dit geldt voor alle groepen, ook de kleine groepen op de begane grond en ook voor de (hoek)woningen.

Kan ik wel studeren?

Het voormalige trefcentrum, waar al jaren de firma van Buiten is gehuisvest, krijgt tijdens de onderhoudsingreep een belangrijke functie. De firma van Buiten zal over enkele maanden verhuizen. We willen hier ca. 40 studieplekken inrichten zodat jullie te allen tijde in relatieve rust kunnen studeren.

Uitwijken in noodgevallen?

We willen een aantal logeerwoningen realiseren voor als er bijzonderheden spelen waardoor een bewoner niet in de groep kan blijven wonen tijdens de werkzaamheden. Denk aan stofallergie e.d.

Hoe zit het met de basisvoorzieningen als er op onze groep gewerkt wordt?

Het meest ingrijpende onderdeel is de vervanging van de keuken. Dat duurt een aantal werkdagen. Wij zullen je tegen die tijd helpen met compensatie. Denk aan maaltijdbonnen ed. We proberen toiletten en douches om beurten beschikbaar te houden.

 Krijg ik een vergoeding?

Groot onderhoud wordt gepleegd om jouw woonsituatie te verbeteren. De wet bepaalt dat hier geen vergoeding tegenover staat. Uiteraard zullen we de verbeteringen zo snel mogelijk doorvoeren zodat je er snel plezier van hebt en we doen ons best om overlast tijdens het onderhoud zoveel mogelijk te voorkomen.