Geen objecten gevonden

Tijdelijk Noodfonds Energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie bestaat om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het Noodfonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen of laag middeninkomen. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds aanvragen voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023.

LET OP: Je kan alleen een aanvraag indienen als jij (of een huisgenoot) een eigen energiecontract hebt!

Het Noodfonds is een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Als te veel van het inkomen nodig is voor energie, dan betaalt het Noodfonds een deel van de energierekening. Het maakt niet uit welke energieleverancier een huishouden heeft.

Wie kan het aanvragen?

  • Een huishouden met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaand) of € 3.794,- (samenwonend).
  • Studiefinanciering of -lening telt niet mee als inkomen. Het totaal inkomen is altijd je huishoudsinkomen, dus met eventuele huisgenoten, afhankelijk van de leeftijd.
  • Jij of een huisgenoot moet zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte op naam hebben staan. Een huurcontract met servicekosten component voor energie telt niet als een energiecontract.
  • De rekening van dit energiecontract is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.
  • Doe de check in om zeker te weten of je aanspraak maakt op het noodfonds!

Deel deze pagina