Geen objecten gevonden

Regio Amsterdam

Amsterdam
Studenten in een zelfstandige woning kunnen zich hier aanmelden voor een gratis energieadvies van een energiecoach, inclusief een gratis besparingspakket. In samenwerking met Stichting !WOON wordt er op dit moment verkend hoe energiecoaches en energiebesparende producten bij onze onzelfstandige woningen terecht kunnen komen. Mocht je interesse hebben om zelf energiecoach te worden en je medestudenten te helpen met energiebesparing, klik dan hier!

Amstelveen
Studenten in een zelfstandige woning kunnen zich hier aanmelden voor een gratis energieadvies van een energiecoach. In samenwerking met de gemeente Amstelveen worden circa 2.500 woningen bezocht door Klimaatroute. Dit vind plaats gedurende 2023. De gemeente Amstelveen en huurdersorganisatie VBU maken de financiering hiervan mogelijk.

Haarlem
Studenten in een zelfstandige woning kunnen zich hier aanmelden voor een gratis energieadvies van een energiecoach, inclusief een gratis besparingspakket. In samenwerking met Stichting !WOON wordt er op dit moment verkend hoe energiecoaches en energiebesparende producten bij onze onzelfstandige woningen terecht kunnen komen. Mocht je interesse hebben om zelf energiecoach te worden en je medestudenten te helpen met energiebesparing, klik dan hier!

Haarlemmermeer
Studenten kunnen zich hier aanmelden voor een voor een gratis energieadvies van een energiecoach. In samenwerking met de Energiebank wordt verkend of de Opaallaan complexen een bezoek kunnen krijgen. 

Financiƫle compensatie
Gemeenten bieden soms mogelijkheden voor financiele compensatie. Bekijk bij jouw gemeente wat er mogelijk is. 

Amsterdam: Bijzondere bijstand voor kosten die u zelf niet kunt betalen - Gemeente Amsterdam
AmstelveenBijzondere bijstand aanvragen (amstelveen.nl)
Haarlem: Bijzondere bijstand | Gemeente Haarlem
HaarlemmermeerBijzondere bijstand | gemeente Haarlemmermeer (haarlemmermeergemeente.nl)

Hulp bij betalingsproblemen
Door stijgende prijzen en hoge energierekeningen lopen mensen meer risico op betaalachterstanden bij het betalen van de huur. Daarom zijn er nieuwe afspraken gemaakt over het voorkomen van huisuitzettingen als gevolg van huurachterstanden. DUWO spant zich binnen de mogelijkheden in om samen met bewoners in geldnood tot maatwerkafspraken te komen en kan in urgente gevallen de gemeente op de hoogte brengen, zodat bewoners sneller (schuld)hulp kunnen krijgen. Bewoners met dreigende betaalproblemen kunnen ook zelf naar hun gemeente voor hulp. Ze kunnen voor informatie terecht op Geldfit.nl of bellen met 0800-8115 (gratis en anoniem) ....

Deel deze pagina