Geen objecten gevonden

Stijgende energieprijzen en besparende maatregelen

De energieprijzen zijn in 2022 enorm gestegen. Bewoners van wie energiekosten verrekend worden in de servicekosten, merkten daar tot het einde van 2022 weinig of niets van. Voor 2023 hebben we echter nieuwe contracten moeten afsluiten. Ondanks het feit dat we zo gunstig mogelijk konden inkopen, betekent dit toch dat de servicekosten per 1 januari 2023 fors zijn gestegen. Wanneer een bewoner zelf een energiecontract heeft afgesloten, hebben wij geen inzicht in de stijging van de energiekosten, maar ook dan bevat deze website belangrijke informatie. 

Tijdelijk noodfonds energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie bestaat om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het Noodfonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen of laag middeninkomen. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds aanvragen voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023.

LET OP: Je kan alleen een aanvraag indienen als jij (of een huisgenoot) een eigen energiecontract hebt!

Acties en (financiƫle) regelingen per gemeente

Voor elk wooncomplex en binnen iedere gemeente zijn weer andere mogelijkheden en acties om energie te besparen. Soms zijn er mogelijkheden om voor financiele compensatie in aanmerking te komen.
Bekijk hieronder de acties en maatregelen per regio/gemeente.

Vragen?

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. We zullen huurders ook zoveel mogelijk op de hoogte blijven houden per mail en via de socials.