No objects found

About this project

Campus Plaza is een ontmoetingsplek voor onderzoekers, (startende) ondernemers en studenten op het gebied van voeding en voedselproductie, leefomgeving en gezondheid. Samen werken ze aan maatschappelijke  vraagstukken, zoals de wereldvoedselproblematiek en de behoefte aan duurzame productie. De campus bestaat uit twee locaties: rond de gebouwen van Wageningen University & Research (WUR) en het Business Science Park Wageningen (BSPW).


STUDENTENWONINGEN EN HUURPRIJZEN

Op Campus Plaza hebben we 440 reguliere studentenwoningen. Al vanaf € 520 per maand kun je een studentenwoning huren met eigen keuken, badkamer en toilet. De huurprijs is inclusief verwarming, elektra, water, tv en internet. In de praktijk betaal je vaak minder, want voor deze woningen kun je vanaf 18 jaar huurtoeslag aanvragen.  

BEREIKBAARHEID WUR

Campus Plaza ligt op loopafstand van de WUR. De meeste studenten en wetenschappers die hier studeren en werken kiezen dan ook voor een woning op de campus.

OMGEVING EN FACILITEITEN

Met de fiets bereik je het centrum van Wageningen in 10 minuten, de Universiteit in slechts 2 minuten en voor medische hulp kun je terecht bij het Medisch Centrum Kortenoord dat op 8 minuten fietsafstand van de Plaza ligt.  Kleine boodschappen kun je op de campus doen bij Albert Heijn To Go. Op loopafstand vind je een grotere supermarkt, de Jumbo. Verder vind je op de campus verschillende horecagelegenheden die met lekker weer ook het terras openen.

OPENBAAR VERVOER

Buslijn 84 rijdt voor de deur. Deze brengt je in 10 minuten naar het treinstation van Wageningen. In het overzicht onderin kun je aflezen bij welke haltes de bus nog meer stopt.

HET CENTRUM

Wageningen heeft een levendige binnenstad. Ook in de kleine historische steegjes kun je goed winkelen. De sfeer is dynamisch, duurzaam en internationaal. De winkelondernemers hebben aandacht voor kwaliteit. Zo kom je hier één van de rijkst gesorteerde kaaswinkels van Nederland tegen, een meubelzaak met topdesign, outdoorwinkels en winkels met duurzame producten. Ben je gek op festivals? Dan zit je er in de zomermaanden helemaal goed! Het bekendste festival in Wageningen is het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Cultuurliefhebbers kunnen de twee theaters bezoeken en het internationaal beroemde Kröller-Müller Museum op de Veluwe waar je schilderijen van Van Gogh kunt bewonderen. Ook Arnhem is niet ver.


General

  • City WAGENINGEN

Location on map