About this project

Vanuit je studio binnen vijf minuten in de collegezaal van de Universiteit van Wageningen? Campus Plaza biedt 440 studio’s voor studenten en ligt pal naast

de universiteitsgebouwen. Het is hiermee de poort tot de levendige campus van de WUR die niet alleen overdag maar ook ’s avonds wordt gebruikt door studenten en medewerkers van de universiteit. Campus Plaza heeft daarnaast 1.300 m2 winkelvoorzieningen en horeca

De studio's
De studio's op Campus Plaza hebben een woonoppervlakte van 18, 21 of 24 m2 (bekijk de plattegrond voor 18 m221 m2 en 24 m2). Ze zijn zelfstandig; je hebt hier dus een eigen keuken, wc en badkamer. Je huurt al een studio vanaf € 520 per maand inclusief verwarming, elektra, water, tv, internet. In de praktijk betaal je meestal minder, want voor deze woningen kun je vanaf 18 jaar huurtoeslag aanvragen.

Het gebouw en de voorzieningen
Het complex bestaat uit drie gebouwen: Bronland 4, Bornsesteeg 20 en Plantage 12. Je kunt je fiets inpandig onder het gebouw stallen. Rond het complex zijn parkeerplaatsen.

Er is een gemeenschappelijke ruimte, waar je andere bewoners kunt ontmoeten. Wassen en drogen is supermakkelijk gemaakt: je laadt online je waskaart op en reserveert online een machine. Je hoeft alleen nog maar je was in de trommel te doen.

Op de begane grond zijn een AH to go, een fietsenwinkel en een AKO te vinden. In die laatste winkel kun je ook postpakketten laten leveren.

Ontmoeten
Het binnenterrein is ingericht als gemeenschappelijk gebied voor de bewoners, heeft een groen en glooiend karakter en biedt veel ruimte voor ontspanning. Als tegenhanger van de parkachtige campus campus is het plein voor de woningen voorzien van fraaie bestrating. Daar is ook ruimte om duurzame thema's te visualiseren waarbij studenten en plaatselijke ondernemers kunnen worden betrokken.

Duurzaamheid
Op Campus Plaza speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Een minimale uitstoot van CO2 was het uitgangspunt bij de bouw. De eigen energiebehoefte wordt deels verkregen door zonnepanelen op de daken van het complex. Een deel van de studio’s heeft een GF- (groente-fruit) vermaler, ingebouwd in het keukenblok. Handig tegen verstopte afvoeren, stank in de afvalbak, fruitvliegjes en ander ongedierte. Ter compensatie van CO2-uitstoot op Campus Plaza draagt DUWO een deel van de kosten van elke kuub gebruikt gas af voor bosaanplanting.

Reageren
Deze woningen zijn in 2016 in gebruik genomen en zijn inmiddels bewoond. Als er een vrij komt wordt die geadverteerd op aanbodplatform ROOM.nl. Om te kunnen reageren moet je daar staan ingeschreven. De studio’s worden toegewezen op basis van inschrijfduur.

Contract
Om deze woningen te kunnen huren moet je voltijd een studie volgen. Bij DUWO krijg je een campuscontract (wat inhoudt dat je je studentenwoning een half jaar na afstuderen weer moet verlaten).


General

  • City WAGENINGEN

Features

  • Dwelling Type Studentenwoningen