Richtlijnen voor studentenhuizen

De regering en het RIVM hebben richtlijnen gegeven voor de sociale omgang in woningen. Hierbij wordt een huishouden als uitgangspunt genomen. DUWO adviseert de studenten in studentenhuizen om ook op deze manier met de situatie om te gaan. Binnenshuis betekent dat de gewone sociale omgangsvormen tussen huisgenoten gehanteerd kunnen worden. Het advies is om het sociale contact buiten de groep zoveel mogelijk te beperken. Nodig, conform de algemene richtlijnen, niet  meer dan 2 personen tegelijk uit om langs te komen in jullie huishouden en houdt in huis ten opzichte van hen altijd 1,5 meter afstand om besmetting te voorkomen.

Kijk hieronder voor de uitgebreide lijst met advies en tips:

- Blijf zoveel mogelijk binnen en ga alleen naar buiten indien dit echt noodzakelijk is.

- Hou buiten (en binnen met bezoekers) 1,5 meter afstand om besmetting te voorkomen.

- Nodig niet meer dan 2 mensen bezoek uit per huishouden en spreek al helemaal niet met grote groepen af in je woning of in de gemeenschappelijke ruimtes. Zeker in grote studentenhuizen woon je al met veel mensen bij elkaar en is het risico op besmetting sowieso al groter.

- Geef dus geen feesten en beperk het volume van gesprekken en muziek. Iedereen is immers thuis. Zorg ervoor dat de buurt geen (geluids)overlast ervaart van jullie huis. 

- Indien je een tuin hebt mag je hier natuurlijk zitten. Beperk echter ook hier voor omwonenden het volume van gesprekken en muziek. Ga na 22:00 uur naar binnen en sluit ramen en deuren en zorg ervoor dat er buiten de woning geen geluid meer te horen is.

- Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Blijf dan binnen op je kamer en beperkt sociaal contact met huisgenoten zoveel mogelijk.

- Was je handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, schud geen handen en gebruik papieren zakdoekjes.

- Wees creatief om contact te houden met elkaar! Er zijn diverse apps beschikbaar om ook op afstand contact met je vrienden te houden.

-Wees creatief om bezig te zijn! Er is zoveel te doen om het binnen gezellig met elkaar te maken en te houden.

 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden